Zo kun je je rust vinden, HSP!

Te weinig rust.

HSP rust vinden- te weinig rust-The Power InsideIk denk dat veel HSP’s te weinig tijd nemen om hun rust te vinden. Of niet weten hoe ze hun rust kunnen vinden.

Te weinig rust nemen of vinden, betekent voor veel hoogsensitieve mensen dat ze erg moe zijn, futloos en/of overprikkeld. Het aantal mensen met een burn-out loopt ook nog steeds op. Ik denk dat een groot aantal mensen die een burn-out hebben of ontwikkelen, hoogsensitief zijn.

Hoe voel jij je als je te weinig rust neemt? Vast niet optimaal. Misschien heeft zelfs je zelfbeeld en je ontwikkeling last van de gevolgen van te weinig rust nemen.

Hoe neem je dan je rust?

Rust nemen.

Vandaag is het ‘mijn dag’. Een dag waarop ik heerlijk kan doen wat ik zelf wil. Als ik naar buiten kijk zie ik de eerste zonnestralen al door de bomen schijnen. Het wordt een topdag. 

Ik ga eerst wat stretch oefeningen doen. Daarna neem ik een lauw-warme douche en draai de laatste halve minuut steeds verder de warme kraan dicht. 

Ik ben nu goed wakker. 

Beneden zit mijn hond al op me te wachten. Ik aai haar en geef haar te eten. Dan ben ik zelf aan de beurt. Ik neem de tijd om mijn ontbijt te maken en op te eten. 

Vanmorgen staat mijn wekelijkse yoga-les op het programma. Sinds een jaar heb ik yoga ontdekt. Ik merk dat ik door de combinatie van Yoga eindelijk bijna mijn hoofd ‘uit kan zetten’. 

Na de yogales heb ik het gevoel dat ik in een wolk van rust zit. Het is een heerlijk gevoel. Normaal gaat mijn hoofd namelijk altijd door.

Thuis kleed ik me om en ga met de hond een stukje wandelen, het liefst in de natuur of op het strand….

Dit is een voorbeeld van hoe ik rust vind. Maar er zijn nog meer manieren. Het hangt namelijk helemaal af waar jij je rust in vindt.

Jouw rust.

HSP rust vinden- Jouw rust- The Power InsideIk heb een cliënt begeleid die haar rust vond door drie dagen te dansen op een festival. Ze is daar het liefst helemaal alleen, zonder vrienden. Ze laadt dan helemaal op.

Wat belangrijk is dat je echt helemaal de aandacht voor jezelf hebt. Dus geen mensen om je heen hebben die wat van je nodig hebben. Jij bent waarschijnlijk snel geneigd om je naar anderen te richten. Je wilt het goed doen voor anderen. Maar goed zijn voor jezelf, vind je vast wat lastiger. Hoe ga je je rust nemen in de vakantie?

Vakantie.

HSP rust vinden- vakantie- The Power InsideVeel mensen zijn nu op vakantie. Dus echt rustige plekjes zijn niet altijd te vinden. Ga je met meerdere mensen op vakantie dan is het lastig om alleen te zijn. Probeer toch de ruimte te vinden èn te nemen om alleen te zijn. 

Misschien vind je het fijn om te lezen. Zonder je lekker af. Doe desnoods een koptelefoon op en vraag de mensen of ze je niet willen storen. Zo kun je je rust nemen, HSP!

Je hoeft ook niet persé vrienden te worden met mensen die bijvoorbeeld in hetzelfde hotel of camping zijn. Je bent echt niet asociaal als je daar geen behoefte aan hebt. Het is namelijk ook jouw vakantie. En een vakantie is er om je op te laden. 

Wat ga jij doen deze vakantie?

HSP rust vinden- Wat ga jij doen?- The Power InsideSchrijf voor jezelf op wat jij fijn vindt om te doen in de vakantie. Check dan welke dingen speciaal voor jou alleen zijn. Neem je echt voor om dat te doen. Communiceer het vooraf al met de mensen met wie je op vakantie gaat.

Heb je kleine kinderen? Gaat je partner ook mee op vakantie? Spreek dan af dat jullie allebei af en toe alleen iets met de kinderen gaan doen, zodat de andere iets voor zichzelf kan doen.

Ga je alleen met de kinderen op vakantie? Misschien kom je mensen tegen die af en toe op je kinderen kunnen passen. Op veel vakantieparken en in hotels zijn er recreatieteams die leuke dingen met de kinderen doen. Gun jezelf dat je kinderen daar aan deelnemen. Zo heb jij even tijd voor jezelf. Zo hoef je niet bij te komen van de vakantie, als je weer thuis bent….dat zou toch jammer zijn. 

Zo, heb je er al zin in? En houd het vol! Ook na de vakantie! Zo kun je je rust vinden, HSP!!

Een heel fijne zomer!! 

Ook in de zomer is de praktijk geopend voor mensen die willen ontdekken hoe ze hun hoogsensitiviteit in kunnen zetten als kracht. 

Zomeractie:

Meld je je aan voor 1 september 2019 dan krijg je een flinke korting op de prijs van een pakket (van 4 consulten en een gratis kennismakingsgesprek). De consulten kunnen dan ook na 1 september 2019 ingepland worden.

 

Ik zoek hulp