Yin Yoga

Waarom Yin Yoga?

Yin Yoga richt zich op het bindweefsel. Heet bindweefsel vormt het communicatie netwerk van het lichaam. Door het bindweefsel liggen de energiebanen: de meridianen. Je kunt je voorstellen als het bindweefsel vast zit (dit wordt ‘bevroren’ genoemd) dan gaat de communicatie niet goed en krijgen de organen die gekoppeld zijn onvoldoende energie….met alle gevolgen van dien. 

Het effect van de Yin yoga houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker wordend fysiek-, mentaal-, en energetisch lichaam (uit: BIVAG, opleidingsinstituut in Sneek)

Juist voor HSP’s die altijd het gevoel hebben dat hun hoofd niet stil staat, heeft Yin Yoga een rustgevend en meditatief effect. Je bent met je lichaam bezig, je ligt langere tijd in een houding en daardoor heb je de focus niet op je hoofd. 

Je bent dan in het moment, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel.

Bindweefsel bestaat voor meer dan 90 procent uit water. Water dat stroomt door het lichaam, door het bindweefsel. En water kan ‘bevriezen’…ook op lichaamstemperatuur. 

Als ik zo om me heen kijk in mijn praktijk dan hebben veel cliënten ergens last van lichamelijke klachten én zijn vaak snel overprikkeld. Door Yin Yoga te beoefenen, leer je om rust te creëren in je hoofd en kunnen lichamelijke klachten sterk verminderen of helemaal verdwijnen. Het ‘ijs’ gaat smelten en het water gaat weer stromen.

Yin Yoga in de praktijk.

Yin Yoga-HSP- The Power InsideIk kan in de praktijk Yin houdingen met je oefenen die ervoor zorgen dat je minder stress gaat ervaren, in zowel je lichaam als in je hoofd. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller in je kracht komt en je beter gaat voelen en beter gaat functioneren….en meer rust gaat ervaren!

Tijdens de Themaretreats geef ik een korte Yin Yogales en Marcel Smit van HighZense Yoga sluit de middag af met een Yin-Yoga Nidrales. Wil je ontdekken wat Yin Yoga voor je kan betekenen of heb je vragen hierover? 

Je mag altijd een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek!

Yin Yoga privé- of duolessen in mijn praktijkruimte.

Wil je kennismaken met Yin yoga of ben je benieuwd wat Yin yoga voor je kunt doen? 

Ik geef privélessen van ruim een uur in mijn praktijk. Materialen zijn aanwezig. Wil je samen met iemand anders komen dan kan dat ook. Er is ruimte voor maximaal 2 deelnemers. 

Wil je eerst meer informatie? Mail me of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Kosten:

Privéles van ruim een uur: €50 inclusief het gebruik van materiaal (neem zelf een dekentje mee en doe makkelijke, warme kleding aan).

Duoles van ruim een uur: €35 pp, inclusief het gebruik van materiaal (neem zelf een dekentje mee en doe makkelijke, warme kleding aan).

 

Wil je liever mee doen met een groepsles? Ik geef om de zaterdagochtend een Yin yogales bij Yogaschool De Blauwe Vlinder in Beverwijk. Op de andere zaterdagochtend verzorgt Marcel Smit de les.

Ik zoek hulp