Wie ben jij als hoogsensitief persoon?

Hoe voel jij je? Ben jij meer gevoelig voor prikkels? Doe jij eigenlijk altijd een stapje teveel? Cijfer je jezelf snel weg ten behoeve van de ander? 

Hoogsensitieve of hooggevoelige mensen hebben sneller last van stress en meer kans op het ontwikkelen van een burn-out. 

Dat komt niet omdat je zwakker bent maar juist omdat jij meer prikkels binnen krijgt dan niet-HSP’s. Wellicht heb je ook een hoog arbeidsethos en neem je weinig rust voor jezelf. Even kletsen tijdens je werk bij de koffie-automaat doe jij waarschijnlijk zo kort mogelijk…want je bent toch aangenomen om te werken…? En dat alles wat er in de wereld gebeurt…dat komt ook flink binnen en geeft nare gevoelens….

HSP en de wetenschap.

Wetenschappelijk is al aangetoond dat er percentueel veel meer HSP’s uitvallen door stress en burn-out klachten. Zo jammer, want HSP’s zijn juist van grote meerwaarde voor onze maatschappij!! “O ja?”, hoor ik je misschien denken, maar dat voel en ervaar ik helemaal niet!!

En toch is het zo!! Hoogsensitieve mensen in balans hebben een diepgaande verwerking en daardoor zien ze beter wat er echt nodig is. Ze hebben een toekomstgerichte visie. Kunnen verder kijken ‘dan hun neus lang is’. 

Mensen die niet die toekomstgerichte visie hebben, begrijpen je vaak niet, waardoor jij het gevoel hebt dat jij hen niet begrijpt…. 

Hoogsensitief-burnout-The Power InsideAls ik dit mijn nieuwe cliënten vertel, zie je ze blij worden! Eindelijk iemand die ze begrijpt!! Belangrijk is dat je dit ook gaat voelen en uitstralen. In het begin zullen mensen je misschien raar aankijken en niets doen met jouw visie, maar als jij jezelf meer belangrijk maakt dan zullen ze gaan ervaren dat jij echt van meerwaarde bent!

Wie ben jij als hoogsensitief persoon?

Ik krijg veel hoogsensitieve mensen in mijn praktijk én via het re-integratie-bureau Via Lusanne (wij werken voor het werkfit-traject van het UWV), die met burn-out klachten uitgevallen zijn. Sommigen hebben al veel therapieën gehad maar lukt het nog steeds niet om terug te keren naar hun werkplek. Sommigen hebben al jaren een uitkering en hebben niet het idee dat het ooit nog ‘goedkomt’. 

HSP-WIe ben ik als hoogsensitief persoon-The Power InsideIk werk al heel wat jaren als HSP-coach en help mijn cliënten eigenlijk alleen met het zichzelf als hoogsensitief persoon te leren kennen. Wil je echt in je kracht komen dan is het belangrijk dat je weet wie je bent als HSP! Ik heb daar ook een boek over geschreven, zodat ik naast mijn werk als coach ook meer mensen kan bereiken. Pas als je weet hoe je in elkaar zit, dan kun je ontdekken dat hoogsensitiviteit ook echt een kracht is. Daarvan krijg je positieve energie en verdwijnt je burn-out. Langzamerhand ontdek je ook wat jij wilt in dit leven. Waar jij energie van krijgt. Wat jouw plek is. Misschien is het op je huidige of oude werkplek maar misschien ook heel ergens anders. 

Het leven als ontdekkingsreis.

Zie het leven als een ontdekkingsreis. Je vindt overal wel iets wat je energie geeft en wat niet. Tijdens die reis ontdek je steeds meer waar je passie ligt. Wat je energie geeft. Waar jouw plek is. 

HSP-The Power InsideStap voor stap…. Geef jezelf die kans, die ruimte. Je helpt dan niet alleen jezelf maar ook je omgeving. Een blij mens vol positieve energie straalt toch veel uit naar buiten?

Mijn advies is: ontdek jezelf als hoogsensitief persoon! Je zult steeds blijer worden van de persoon die jezelf bent en dit kunnen inzetten om de wereld weer een beetje mooier te maken!! En dat is toch wat je wilt? 

Ik zoek hulp