Werkfit-traject UWV speciaal voor HSP’s

Steeds hoor ik hetzelfde verhaal van mijn nieuwe cliënten die ik via het UWV leer kennen…ze voelen zich al na één gesprek al meer gehoord en begrepen dan….. 

Ik ervaar het als zo mooi en fijn dat ik deze bijzondere mensen mag begeleiden op hun zoektocht/ ontdekkingsreis naar hun hoogsensitieve kracht en met hen ontdekken waar hun passie en werkzame toekomst ligt.

Een andere manier van begeleiden.

De 20 procent hoogsensitieve mensen zitten een beetje anders in elkaar dan de 80 procent niet-hoogsensitieve mensen. Daar hoort ook een andere manier van begeleiden bij. Veel mensen hebben baat bij cognitieve gedragstherapie maar ik heb ervaren dat dit juist niet werkt voor HSP’s. Weet je waarom niet? Omdat cognitieve gedragstherapie vooral werkt in het bewuste. Hoogsensitieve mensen zijn vaak gedreven en als iemand zegt dat iets goed is voor hen dan willen ze dat meteen toepassen. Prima… maar als deze manier niet bij hen past dan voelen ze dat als falen. Daardoor worden ze nog meer onzeker dan ze al waren…. 

Mijn manier van werken is om samen met de cliënt te gaan ‘zoeken’ in het onbewuste wat ze zelf al ‘in huis’ hebben. Meestal zijn ze zich daar dus niet bewust van en kunnen het daardoor niet gebruiken. Gaan ze dat inzetten dan werkt het wel, want dat is iets van henzelf. Daardoor komen ze meer in hun kracht. Ik gebruik daar allerlei werkvormen voor, afhankelijk van wat nodig is voor een grotere bewustwording. 

Samenwerking met re-integratiebedrijf Via Lusanne.

Sinds bijna een jaar werk ik samen met re-integratiebureau Via Lusanne. Lusanne heeft het bureau opgericht omdat zij merkte dat er bij het UWV veel HSP’s een uitkering krijgen doordat ze uitgevallen zijn door een burn-out. Lusanne werkte eerst voor een ander re-integratiebureau dat niet gespecialiseerd was in hoogsensiviteit. Wij zien de noodzaak voor al die HSP’s om de juiste begeleiding te krijgen en zo weer van meerwaarde zijn voor zichzelf en de maatschappij. 

De meerwaarde van een HSP in balans.

Want HSP’s in balans zijn van grote meerwaarde voor de maatschappij. Door hun diepgaande verwerking en creatief vermogen zien zij vaak beter wat er nodig is om te kunnen veranderen, innoveren en verbeteren. Ook hebben ze een meer ontwikkeld empatisch vermogen zodat ze sneller aanvoelen en weten wat er bij anderen speelt. Dus eigenlijk ook heel goede managers en innovators…als ze de ruimte krijgen om het op hun eigen manier te doen. Autonomie staat bij hen ook heel hoog in het vaandel. Zoals ik het in dit stukje schets, zou ieder bedrijf toch juist HSP’s in dienst willen hebben? 

Het werkfit-traject van het UWV bij Via Lusanne.

Hopelijk ben je nieuwsgierig geworden wat wij nu precies te bieden hebben! Ik kan je vertellen dat het helemaal afhankelijk is wat iemand nodig heeft. De 1-op-1 coaching staat centraal. Daarbij worden verschillende werkvormen gebruik voor het vergroten van de bewustwording.

Ook is het mogelijk om binnen het pakket mee te doen met de thema-retreats, waarbij je andere HSP’s ontmoet en met elkaar een thema bespreekt. Het zijn heel mooie middagen waar mensen steeds meer ontdekken dat ze niet vreemd of raar zijn en dat er meer mensen zijn die hetzelfde ervaren als zij. We bespreken met elkaar hoe we minder last kunnen hebben van bepaalde problemen en hoe we meer de hoogsensitieve kracht kunnen gaan gebruiken. Deze middag starten en eindigen met een yin yogales. 

Ook kunnen we creatieve werkvormen inzetten. Hoogsensitieve mensen zijn bijna altijd beelddenkers. Door bijvoorbeeld collages te maken, wordt ook door deze vorm de bewustwording vergroot. 

Jij staat centraal in het traject!

Het is jouw traject! Jij wilt graag weer werkfit worden en ontdekken waar jouw passie ligt wat werk betreft. Wij helpen jou dat te ontdekken. Als je wat beter in je vel komt te zitten dan helpen wij je ontdekken waar je misschien wel zou willen ontdekken of het werk bij je past. Je gaat op vrijwillige basis kijken in bedrijven die jij uitkiest. Het is als een ontdekkingsreis. De ene keer vind je iets dat bij je past en een andere keer weer niet. Zo ontdek je steeds meer wat jouw toekomstige werk kan worden….wat jouw plek is.

Wij zijn er voor onze cliënten. Wij luisteren wat ze nodig hebben om tot bloei te kunnen komen. Het is een mooie, soms lastige, boeiende en uitdagende ‘reis’. De bedoeling van dit traject is dat je geen ‘draaideur’ cliënt wordt bij het UWV maar dat je je plekje gaat vinden waar jij jouw kennis en energie in wilt gaan steken. 

Ben je nieuwsgierig geworden door deze blog en wil je meer weten over dit traject? Maak dan een keer een afspraak!

Ben je nieuwsgierig geworden maar heb je geen uitkering bij het UWV dan ben je ook welkom in mijn praktijk (Coachingpraktijk The Power Inside).

Je kunt ook je aanmelden voor het volgende Thema-retreat. Fijn om ook jouw ervaring en beleving te mogen delen met elkaar! 

Ik zoek hulp