Wat te doen bij stress en burn-out klachten.

Uitval door stress en burn-out.

Als je de berichten uit de media ziet, lees je dat het percentage mensen met stress en burn-out klachten nog steeds toeneemt.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 60 procent van de hoogsensitieve, hooggevoelige mensen een burn-out heeft gehad of aan het ontwikkelen is.

Dat klinkt niet erg positief!! Hoe kan dat nou, zul je je misschien afvragen?

Ook ik!

HSP-stress en burn-out-coach-The Power InsideOok ik ben meerdere keren uitgevallen door stress en burn-out klachten, zo’n 20 jaar geleden voor de eerste keer. Ik was er niet op voorbereid. Het was in een enorm drukke en emotionele fase in mijn leven. Mijn partner kon door lichamelijke problemen zijn werk niet meer doen. Mijn dochters die in de puberteitsleeftijd waren, kregen te horen dat we zouden gaan verhuizen en wel 100 kilometer verderop. 

Ik had heel wat te regelen en was de persoon die er voor iedereen was…behalve voor mezelf. Ik had ook nog een baan in het basisonderwijs en stond voor een erg drukke en volle groep. 

Ik vertelde tegen mensen om me heen dat ik ‘brede schouders had en de problemen van iedereen wel kon dragen’. Dat dacht ik tenminste…. Niet dus!!

Toen de verhuizing achter de rug was, stortte ik in. Ik zat in mijn nieuwe keuken en zakte letterlijk door mijn benen. Ik had het niet verwacht. Opeens was ik dus echt over mijn grens heen….

Geen waarschuwing vooraf!

HSP-stress en burn-out-waarschuwing-The Power InsideDat hoor ik vaak van mijn cliënten. Ze hadden niet echt een waarschuwing vooraf gekregen. Tja, als ze nu terug keken dat waren die er eigenlijk wel. Het slapen ging niet echt goed. Of ze konden niet goed nadenken. Of ze raakten snel geïrriteerd. Alles was hen eigenlijk teveel en ze hadden nergens echt zin in en ga zo maar door….

Omdat hoogsensitieve mensen zo op anderen gericht zijn, alles graag goed willen doen en hun eigen gevoel negeren, letten ze niet op de signalen voorafgaand aan de burn-out. 

Wat kun je doen?

HSP-coaching-The Power Inside
The Power Inside, coaching voor HSP

Het is heel belangrijk dat je je zelf echt leert kennen. Zeker mensen die nog niet of net weten dat ze hoogsensitief zijn of er nog niets mee hebben gedaan.

Ik krijg in mijn praktijk veel mensen met stress en burn-outs. Ik help ze echter niet direct op die verschijnselen maar ik leer ze om te gaan met hun hoogsensitieve eigenschap. Ze verdwijnt bijna vanzelf de burn-out. Deze cliënten leren wie ze zelf zijn, als hoogsensitief persoon. Ze leren hoe ze om kunnen gaan met hun hoogsensitiviteit. Dat geen last meer te laten zijn maar om te zetten naar kracht. 

Dit kan ook heel goed in een trainingsvorm. In kleine groepen leer je ook veel van anderen. Je ziet dat je niet zo anders bent. Dat er veel meer mensen zijn die zijn zoals jij. Samen kun je elkaar helpen om je kracht te ontdekken en in te leren zetten. 

The Power Inside geeft van deze trainingen en lezingen in de eigen praktijk maar ook bij bedrijven en organisaties. Voor bedrijven en organisaties is het een win-win situatie: minder verzuim en meer mensen in hun kracht, die voor de groei gaan zorgen. 

Is jouw bedrijf toe aan zo’n training? Kun jij wel zo’n training gebruiken en ken je collega’s die ook zijn zoals jij? Kijk om je heen! Je stille collega zou ook wel eens hoogsensitief kunnen zijn! Help elkaar!!

Download het gratis E-book

Meer informatie! 

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ik zoek hulp