Methodes

Elk persoon heeft zijn eigen vragen en wijze om tot inzicht en ontwikkeling te komen. Afhankelijk van de persoon en vraag gebruik ik bepaalde methodes/ hulpmiddelen die tot een sneller en duidelijk inzicht komen.
Methodes/Hulpmiddelen die ik kan gebruiken zijn:

Biografie (Welke momenten in je leven zijn of waren van betekenis voor je ontwikkeling?)

Constructivisme (Gaat ervan uit dat mensen zelf betekenis geven aan hun omgeving en dat sociale processen hierbij een belangrijke rol spelen).

Systemisch werken (Iedereen is onderdeel van een systeem (lees: familie, gezin, werk). Hoe positioneer jij jezelf ten opzichte van anderen?)

Coachkaarten en coachspellen

RET- Rationeel-emotieve therapie (Daarbij ligt de nadruk op je gedachten en overtuigingen.)

Visualisatie (Onze gedachten en onze verbeelding heeft een sterke invloed op onze fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welbevinden. Door middel van visualisatie kun je direct met jouw aandachtsgebieden aan de slag te gaan. Dit kun je verder visualiseren door het maken van een tekening of schilderij.)

Verlieskast (Als verlies en/of rouw een te grote invloed heeft op het functioneren, dan is deze methode een manier om orde en duidelijkheid te scheppen.  Het verlies en pijn ga je door deze methode leren verweven in je leven.)

Onderwerp specifieke opdrachten