Voor wie?

Waarmee kan ik helpen?

Ik help hoogsensitieve volwassenen met stress en burn-outklachten, met het ontdekken en gebruiken van hun mooie eigenschap. Dit kunnen allerlei klachten zijn die te maken hebben met keuzes, zelfbeeld, werk, gezin e.dHet is mogelijk om voor zowel individuele coaching te kiezen als voor trainingen

Bedrijven kunnen de trainingen aanbieden aan hun medewerkers die dreigen uit te vallen door stress en burn-out klachten. Door middel van die trainingen kunnen medewerkers leren hoe ze hun hoogsensitiviteit kunnen gebruiken en er hun kracht van kunnen maken. Dit kan zowel in de praktijk als op locatie van het bedrijf plaatsvinden.

Onderwerpen die aan de orde kunnen zijn, zijn:

– Hoogsensitiviteit (ontwikkeling): Mensen die hoog sensitief zijn lopen vaak tegen dingen aan en worden vaak niet begrepen. Hoe ga je daarmee om als hoog sensitief persoon? Welke handvatten of eigenschappen kun je inzetten om je beter te kunnen handhaven in je privéleven en in onze maatschappij?
– Stress en burn-outklachten.In deze tijd van 24/7 bezig zijn met de wereld om je heen liggen stress en burn-out op de loer. Hoe kun je zorgen dat je je weer energiek voelt en met plezier in het leven staat. (Deze coaching wordt regelmatig vergoed door de werkgever als daar budget voor is.)
– Ouders en begeleiders van hoogsensitieve kinderen. Voor kennis en handvatten om hoogsensitieve kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Hoogsensitiviteit

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 15-20% van bevolking hoogsensitief is. Slechts een klein gedeelte weet dit ook van zichzelf. 

Eeuwen geleden werd door filosofen al opgemerkt dat een deel van de bevolking sensitiever was. Elain Aron heeft 20 jaar geleden de naam ‘hoogsensitiviteit‘ aan deze gevoelige eigenschap gegeven.

Wat is hoogsensitiviteit? 

Kort gezegd missen hoogsensitieve mensen een filter. Deze filter maakt normaliter een selectie van welke prikkels wel en niet naar binnen mogen. 

Ook worden de opgenomen prikkels door hoogsensitieve mensen diepgaander verwerkt. Hoogsensitieve mensen die niet weten dat ze hoogsensitief zijn (en daarom niet weten hoe ze deze mooie eigenschap kunnen gebruiken) kunnen daardoor tegen persoonlijke problemen aanlopen:

– Ze voelen zich vaak niet begrepen.
– Ze zijn snel moe.
– Ze raken snel overprikkeld door de omgeving.

Kenmerken van hoogsensitiviteit.

Twijfel je of je hoogsensitief bent? Hieronder staan de meest voorkomende kenmerken van hoogsensitieve mensen:

– Hoogsensitieve personen (HSP’s) voelen vaak jarenlang dat ze anders zijn. Ze zijn gevoeliger, snel overprikkeld, sneller moe en ervaren vaker een burn-out. Ze durven vaak niet om hulp te vragen. Hoogsensitieve mensen vinden dit moeilijk.
– HSP’s hebben geen filter om de opname van prikkels te selecteren.  De prikkels gaan dieper de hersenen in, waardoor alles dat binnenkomt goed wordt doordacht (diepgaande verwerking).
– HSP’s reageren daarom ook niet primair. Zij komen, als ze alles op een rijtje hebben gezet, tot een doordacht antwoord. Dit kan echter voor problemen zorgen op de werkvloer, waar afwachting als passief kan worden beschouwd.
– Verslaving komt in deze groep ook regelmatig voor. Op die manier kunnen hoogsensitieve mensen makkelijker hun problemen vergeten. Download het E-book ‘8 Tips voor de Hoogsensitieve (hooggevoelige) mens om minder stress en geen burn-out te krijgen’. 

Herken je één of meerdere eigenschappen?

Het is natuurlijk niet alleen maar negatief. Hoogsensitieve mensen zijn veelal intelligent en creatief en zijn, als ze eenmaal ‘gezien’ worden, van grote meerwaarde voor een bedrijf. Eigenlijk is het dus een kracht.

Toch ervaren de meeste HSP’s problemen in het dagelijks leven. Denk maar aan overgevoeligheid en overprikkeling.

Denk je dat je hoogsensitief bent? Laat je niet langer beperken door deze mooie eigenschap. Ga hiermee aan de slag!

Wil jij je blij en krachtig voelen? Maak dan een afspraak (gratis intakegesprek).

Stress en Burn-out klachten.

De woorden(werk)stress, burn-out en vitaliteit zijn helemaal van deze tijd. Door de huidige maatschappij van voortdurende ontwikkelingen en het feit dat we allemaal langer moeten doorwerken, is het van belang dat we gezond en vitaal blijven.In de praktijk blijkt dit echter lastig. Je komt uitgeput thuis en hebt vervolgens nergens zin meer in. Stiekem wil je je weer fit en levendig voelen, maar de eerste stap blijkt nog te groot. Wat nu? Loop je tegen een burn-out aan?
– Ervaar je veel (werk)stress?
– Ben je regelmatig helemaal uitgeput?
– Heb je geen energie meer om te werken / of is je energie op als je thuis komt?
– Heb je nergens zin meer in?
– Voel jij je niet prettig in jouw eigen lichaam (overgewicht of onzekerheid)?
– Wil jij je weer fit en levendig voelen?
– Wil je graag weer terug in jouw eigen kracht?

Ik help je om te ontdekken hoe je met je eigenschap om kunt gaan zodat je beter om kunt gaan met de prikkels om je heen zodat je minder last hebt van stress en geen burn-out ontwikkelt. Heb je al burn-outklachten dan help ik je om je te leren zien waardoor het komt en handvatten te geven om weer in je kracht te komen!

Ik wil je graag helpen om dat laatste te bereiken. Laat je niet langer leiden door stress, onzekerheid, of een gebrek aan energie! Ik coach zowel bedrijven en organisaties als individuele personen.

Ik wil een afspraak maken.

Ouders van hoogsensitieve kinderen

Ik help ouders en begeleiders van hoogsensitieve (hoogbegaafde) kinderen. Dit kan door middel van workshops, lezingen en individuele of groepscoaching.

Hoogsensitieve kinderen hebben sneller problemen op school.

Ik vind het van groot belang dat een hoogsensitief kind goed in de gaten wordt gehouden. Deze kinderen kunnen namelijk sneller problemen krijgen op school.

Zo kan het zijn dat ze:
– Zich niet uitgedaagd voelen.
– Andere ideeën en interesses hebben
– Sneller buiten de groep vallen.
– Zich vervelen in het huidige onderwijs en daardoor onderpresteren.Snel overprikkeld raken en zich moeilijk kunnen concentreren.
– Lichamelijke klachten krijgen zoals hoofdpijn en buikpijn.

Denk je dat jij of jouw kind hoogsensitief is? Ga hiermee aan de slag. Laat je kind zich niet langer beperken door zijn/ haar hooggevoeligheid. 

Maak een afspraak via de onderstaande button (gratis intakegesprek).

Ja, ik wil een afspraak maken!

Benieuwd naar wat coaching voor je kan betekenen? Lees hier de ervaringen van andere cliënten.
 
 
Denk jij dat ik jou kan helpen? Neem dan contact op of maak een afspraak.

afspraak maken coaching

Call Now Button