Vitaliteit van jongeren

Vanaf 1 oktober ga ik met mijn praktijk verhuizen naar een locatie waar meer zorgprofessionals werken. De ruimte biedt mogelijkheden om aan een groep van ongeveer 6 personen workshop te verzorgen.

Ik wil natuurlijk heel graag klandizie maar gun iedereen een coach of iemand waar tegen je kunt praten en die je een spiegel voorhoudt. Elke keer als ik iemand weer met een lach op het gezicht weg zie gaan na een coachsessie, dan maakt me dat gelukkig. Het is mijn passie om mensen weer in hun kracht te zetten.

Vanaf nu zal ik met meer regelmaat vraagstukken of coachtips op deze pagina schrijven.

Zo ook gisteren…. Ik heb gisteren met drie jong volwassenen een gesprek gehad. Jonge mensen van begin 20. Ze hadden alledrie onafhankelijk van elkaar depressieve gevoelens. Oei…drie mensen op één dag!!! Hoe komt dat??? Is dat iets van deze tijd???

Wat ik merk, is dat men tegenwoordig veel eisen gesteld worden aan eigenlijk alles. Je privé-leven moet op orde zijn. Je moet een goede opleiding volgen. Daarbij moet je ook voor je eigen inkomen zorgt, ook als je student bent. Je moet meedoen met de tijd, dus ook een dure telefoon, laptop etc. hebben. Je moet een goed toekomstperspectief hebben wat betreft werk. En dan moet je ook nog je sociale contacten onderhouden en regelmatig verre reizen maken want dat doet iedereen. Dit klinkt zo wel heftig en dat hoeft het natuurlijk niet te zijn voor iedereen maar voor een aantal mensen is dat wel het geval. Mensen die meer gevoelig zijn, minder zelfvertrouwen hebben, altijd aardig gevonden willen worden, perfectionistisch zijn, zich alleen voelen door scheiding van partner of familie, of geen contact meer hebben met de familie. Intelligente mensen met een groot doorzettingsvermogen. Is er ruimte voor deze mensen in de huidige tijd, zodat ook zij zich gelukkig voelen en geen last hebben van depressiviteit?

Ik vind dat een organisatie daar oog voor moet hebben. Dat geldt voor bedrijven, scholen enzovoort. De focus bij veel hogescholen ligt tegenwoordig bij onderzoek maar voor de core-business, de studenten, is minder ruimte als het gaat om persoonlijk welbevinden. Datzelfde geldt ook voor een andere organisaties.

Vitaliteit van alle ‘ spelers’  in een organisatie is een verantwoordelijkheid van de hele organisatie.

Dus laat je medewerkers, studenten enzovoort niet alleen ploeteren of zelfverantwoordelijk laten zijn voor zijn psychisch welbevinden maar doe er als organisatie iets mee!! Het is kostenbesparend en zal veel positiviteit met zich meebrengen. Je bedrijf zal bloeien!!

 

Call Now Button