Tip 4. Hoogsensitiviteit en ambitie.

Hoogsensitiviteit en ambitie.

Hoogsensitiviteit en ambitie, gaat dat wel samen? Op zich is het antwoord ‘ja juist’ maar je zou ook kunnen zeggen ‘nee, juist niet’.  Waarom ja en nee, vraag je je vast af!

Verveling en angst.

Het is ja, omdat hoogsensitieve mensen vaak ook meer of hoogbegaafd zijn en zich gaan vervelen als ze een paar keer hetzelfde kunstje hebben gedaan. Ze willen weer wat nieuws maar aan de andere kant zijn ze daar juist bang voor. De angst voor het onbekende. Ze dreigen toch bij het oude te blijven maar dan is de kans dat ze zich gaan vervelen en gaan onderpresteren enorm groot. Dit zie je gebeuren bij kinderen die op school zitten en volwassenen in hun werk.

Ze vallen bijna niet meer op en niemand zal zien welke potentie zo’n kind of volwassene heeft.

Nee, juist niet is dus van toepassing op het bovenstaande voorbeeld. Toch is het heel jammer als iemand dreigt te verdwijnen in zijn angst voor het nieuwe onbekende.

Ik heb pas weer een paar workshops gegeven en ik zie steeds weer dat hoogsensitieve en meer of hoogbegaafde mensen niet op de plek komen waar ze horen. Deze mensen hebben mensen nodig die hen echt zien en erkennen. Die tijd voor ze nemen en hen uitdagen in een veilige context waar ze durven te onderzoeken en fouten durven maken. Die ze tijd en ruimte geven om creatief te kunnen denken en overdenken. Die zien welke kwaliteit deze personen hebben. Die ze uitdagen om de stap te durven nemen….

Keuzes durven maken.

Elke keer ben ik weer heel positief verbaasd als ik zie dat mensen tijdens een coachingstraject eindelijk de keuzes durven maken die ze altijd al wilde maken. Een heel aantal heeft al een nieuwe baan gezocht, terwijl dat absoluut niet zonder slag en stoot gebeurde.

Eindelijk durven ze voor zichzelf te kiezen en zichzelf te laten zien! En ze worden dan letterlijk ineens door andere mensen gezien! ‘Ik werd zomaar een aantal keer op straat aangesproken door vreemde mensen en dat is me nog nooit gebeurd’, kreeg ik laatst van een cliënt te horen!

De ambitie is er dus zeker alleen de lef en durf niet…er lopen teveel beren op de weg…. Jaag de beren weg….Maak van een olifant weer een mug en neem de stap….luister wat je nu echt zelf wilt! En weet je dat niet…ga in gesprek… Ook ik kan je daarin begeleiden! Heel veel succes en geluk!

www.thepowerinside.nl

Ik zoek hulp