Tip 2. Hoogsensitiviteit en werk

Creatief en intelligent.

Hoogsensitieve mensen zijn vaak intelligent en creatief. Toch kiezen hoogsensitieve mensen vaak werk in een voor hen ‘veilige’ setting. Ze blijven in, wat voor hen een comfortzone lijkt. Maar helaas is dat maar een soort schijnveiligheid.

Ontlopen van risico’s.

Mensen in hun omgeving hebben vaak gezegd dat ze goed zijn in bepaald werk of die studie wel wat voor hen vinden…maar wat ze zelf het liefste doen weten ze niet precies of ze durven het ‘risico’ niet aan. Een burn-out ligt al snel op de loer. Maar een sprong in het diepe is voor veel hoogsensitieve mensen een stap te ver.

Je ziet zelfs al bij jonge hoogsensitieve kinderen dat ze het liefst in hun confortzone blijven. Ze willen vooral niet opvallen en tonen dat ze iets beter kunnen of dat ze bijzondere interesses hebben. Als deze kinderen los komen van dat gevoel en uit hun comfortzone durven stappen dan zie je ze bruisen, genieten en zich verder ontwikkelen.

Datzelfde geldt voor volwassenen…hoe eng het ook is…hoe donker het gat ook is….aan het eind schijnt het licht! Durf een stap te zetten! Zoek uit wat je nu eigenlijk graag wilt doen…wat je energie geeft in plaats van dat het energie kost. Maar…doe het stap voor stap…neem er de tijd voor…maak een plan…. Het zal je veel geven!

Dromen.

Droom breed! Maak een moodboard! Kijk goed om je heen! Maak een plan! Kijk wat haalbaar is! Begin desnoods  met iets naast je huidige (parttime) baan. Maar ga ontdekken waar jou kracht en interesse ligt! Je moet een heel leven werken en ga dan iets doen waar je veel plezier aan beleefd en wat je energie geeft!

Ik heb in mijn praktijk al veel mooie voorbeelden gezien. Ik heb gezien dat mensen weer bruisen, durven te onderzoeken wat ze wel willen, durven stappen te nemen! Ik kan genieten van al die energie die ontstaat. Het is ook eng en spannend…maar als het dan lukt dan ontstaat er zoveel ‘ruimte’.

Ik wil je best coachen als je de stap niet alleen durft te maken!?

Kijk op de website www.thepowerinside.nl en maak een afspraak voor een oriënterend gesprek! Email: annemarie@nullthepowerinside.nl

Denk je dat je hoogsensitief bent? Voel je je vaak overprikkeld, ben je snel moe en heb je stress of burn-out klachten? Download dan hier het gratis e-book voor handige tips.

Ik zoek hulp