top of page
  • annemariedeblois

Je (hoog)sensitiviteit positief in je leven zetten, met o.a. yoga en mindfulness.
Hoe is het voor jou in deze tijd? Gelukkig komt de zomer eraan dus het is hopelijk snel gedaan met die donkere, troosteloze dagen….


Of zie jij het anders? Laat jij het gebeuren zoals het gebeurt. Meer leven in het nu en ervaren wat het leven je brengt. Daar wordt de laatste tijd veel over geschreven en gesproken en het lijkt misschien soms wel een ‘ver van je bed-show’ want jouw realiteit is niet altijd zo rooskleurig.


‘Vechten’ tegen de realiteit kost alleen vaak heel veel energie. En alles wat aandacht krijgt groeit, dus eigenlijk best jammer als al je energie gaat naar dingen die niet zo fijn zijn.


Ik heb dit jaar ook een periode gehad waar ik voor mijn gevoel in vast zat. Ik noemde het ‘in de wachtkamer zitten’. We kregen weinig positief nieuws dus elke keer werd ik weer teruggezet in ‘de wachtkamer’, waar de zon niet binnenkwam en waar ik nog meer het donkere weer ervaarde.


Op een bepaald moment werd ik me best van dat ik beter meer kon kijken naar wat er wel positief is in mijn leven en ‘uit de wachtkamer moest gaan’. Focus gaan leggen op wat wel positieve energie geeft. Nu geef ik yin-yang yogalessen waarbij ik zelf live-muziek speel met mijn handpan en klankschalen. Die lessen geven mij enorm veel energie. Ik bedank de deelnemers ook altijd voor hun komst 🙏🏻. Daarna ben ik verder gaan kijken wat ik kan gaan doen om meer in het nu te gaan leven. Angstig was is op zich niet maar wel ‘op m’n hoede’ voor wat er nog meer zou komen. Maar ik besefte ook weer dat we maar heel weinig controle hebben op het leven. Ik ben een yoga-nidra opleiding gaan doen, juist ook voor mezelf en daardoor kan ik het ook weer geven aan anderen.


Ik ben veel ‘mindfuller’ gaan leven en geniet nog meer van de yogalessen. Ik geniet van wat ik kan geven aan anderen en ‘voed’ me met alle energie die daarbij vrij komt. Ik geniet weer van het leven, de natuur, de lieve mensen om mij heen en alles wat het leven mij geeft. Dat geeft zoveel positieve energie waardoor de dingen die nog niet zo voorspoedig gaan niet meer zwaar voelen.


Geef jezelf de tijd en de ruimte om te kunnen ‘zijn’. Ik las laatst zo’n treffend stukje over de houding die mensen in het westen van de wereld hebben in vergelijking met het oosten. De mensen in het westen lopen vaak met hun hoofd voor hun lichaam…hun bewuste wat maar 5 procent is wat je überhaupt weet. De rest hobbelt er maar achteraan terwijl daar juist de wijsheid zit….95 procent…je onbewuste….


Sta dus lekker rechtop, neem tijd voor jezelf om te voelen wat je nodig hebt om je sensitiviteit positief in je leven te zetten en geniet van wat je wel hebt, doet, ervaart, ziet, hoort, ruikt, proeft…

Neem ’s morgens de tijd om wakker te worden en ren niet meteen, vaak ook nog zonder te eten, naar wat je van jezelf of anderen moet doen. Het is jouw leven! Leef jouw leven en niet het leven wat ( je denkt dat) anderen van je verwachten. En zorg voor voldoende me-time!! Doe waar je positieve energie van krijgt! Dat geldt voor zowel privé als voor je werk. Dan ziet je leven er heel anders uit!! Succes!!Lente-groet, Annemarie☀️


NB. Op 25 mei organiseer ik een dagretreat met als thema: Lente-rust en energie voor jezelf! Er zijn nog een paar plekjes over! Geef jij het jezelf cadeau?


16 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page