top of page
  • annemariedeblois

Hoogsensitief? Wat Yin yoga voor je kan doen.

De blog heb ik al eerder gepost en stond op (april 2022) mijn oude website maar is nog heel relevant, daarom heb ik deze opnieuw toegevoegd.“Ik doe nu een poosje elke dag de Yin yoga houdingen die je me had meegegeven en ik voel nu de zachtheid van m’n lichaam, m’n binnenste… Het is net of ik een harnas van me heb afgegooid!” Dit is wat een cliënt die ik coach mij laatst vertelde.


Een andere cliënt schreef mij na het volgen van een privéles: “Het had een fijne uitwerking jouw Yogales. Ik voel een soort kracht in mijzelf en een ontspanning. Ik besef nu ook dat er nog meer te doen is in mijn lichaam.”


Hoe mooi is het dat mensen die ergens nog een blokkade voelen en die daar niet ‘bij kunnen komen’ door coaching of ander soort gesprekken of therapieën, op deze heel wijze bij zichzelf kunnen komen.

Misschien vind je het allemaal wat zweverig klinken, maar het is juist heel basic. Alle trauma’s kunnen zich vastzetten in je lichaam. Hoeveel mensen met een druk leven hebben rugklachten? Pijn in hun nek en schouders? Zomaar last van hun knie? Buikklachten….? En nog veel meer andere klachten? Trauma’s of stress zetten zich vast op je lichaam. En zoals ik geleerd heb bij mijn Yin yoga opleiding, het zet zich vast als ijs, ergens midden in een energiebaan…een meridiaan. De energie kan niet bij bovenliggende of onderliggende delen van het lichaam komen dus ontstaan er klachten. Yin yoga kan door langer in de houding te liggen, door tractie of compressie, het ‘ijs’ doen smelten.


Ik beoefen al sinds een aantal jaren Yin yoga. Ik ervaarde vooral ook de rust in mijn hoofd die ik kreeg tijdens de les. Eindelijk rust in m’n hoofd, doordat ik de focus legde op wat er in m’n lichaam gebeurde, luisterend naar de stem van de yogadocent. Dat was voor mij een bijzondere ervaring. Ik probeerde wel te mediteren maar dat lukte me niet. Mijn hoofd bleef steeds maar doorgaan met denken. Door Yin yoga lukte het me wel.


Door de Yin yoga docenten opleiding heb ik geleerd dat er nog veel meer positief kan veranderen in je lichaam en geest! De houdingen die ik nooit kon, deed of vermijdde, moest ik nu wel doen. Tranen vloeiden zomaar over mijn wangen….er gebeurde iets… Door een poosje elke dag deze houdingen te doen, lukte het steeds beter en merkte ik ook dat er binnenin me van alles was gebeurd. Ik voelde meer rust en balans in mezelf. Ik hoefde me minder te bewijzen…het voelde gewoon goed!


Elke maand organiseer ik themaretreats voor HSP’s. Eerst gewoon als een soort workshop, wat later uitgroeide tot een soort workshop met een Yin Yogales. De laatste retreats staan nu in het teken van elkaar ontmoeten, van elkaar leren vanuit een thema. In plaats van eerst elkaar leren kennen, start ik nu met een Yin yogales. De rust die dan gecreëerd is, is de basis voor heel mooie gesprekken en inzichten. We sluiten de middag af met een rustige Yogales. Deze middagen zijn heel waardevol en de deelnemers komen graag weer terug. Ze vinden de rust in zichzelf en merken dat ze niet alleen staan in hun hoogsensitiviteit.


Ik vind het zo bijzonder dat dit op m’n weg is gekomen. Juist door de Yin yoga kunnen mensen veel verder komen in hun welbevinden. Oude trauma’s die je meeneemt op je dna tot wel 7 generaties terug, kunnen eindelijk ‘smelten’. Je zit beter in je vel, zowel mentaal als lichamelijk!


Wil je een keertje ervaren wat Yin yoga met je kan doen? Kom een keer naar een themaretreat of naar een Yin Yogales die ik geef bij yogaschool De Blauwe vlinder (zaterdagochtend). Wil je een privéles alleen of met meerdere mensen dan kunnen we vast ergens een ruimte vinden die we voor die les kunnen huren.


We hebben nog meer ideeën die nog verder uitgewerkt moeten worden.

Ik ervaar het als een bijzonder mooie weg, die ik ingeslagen ben. Ik kan HSP’s nog beter helpen hun eigen kracht te vinden en te leven.


Heb je vragen hierover of wil je meer weten hierover? Mail me!

Namasté…lieve groet, Annemarie

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page