Keuzes maken en de gevolgen ervan ervaren.

Keuzes maken en de gevolgen ervan ervaren.

Iedereen moet regelmatig keuzes maken. Juist de angst voor de gevolgen ervan, zorgt ervoor dat mensen het moeilijk vinden om te kiezen. Voor hoogsensitieve/ hooggevoelige mensen is dat gevoel vaak nog sterker en vinden het lastig om hulp te vragen.

Misschien staan ze achter de keuze maar denken dat ze door te kiezen iets anders uitsluiten. Ze durven dan toch niet voor de eerste optie te kiezen.

Soms zien ze ‘beren op de weg’ en durven daardoor niet tot een keuze te komen.

Mijn keuzestress.

Afgelopen week ben ik naar een business retreat geweest op Sardinië. De plek was perfect. Het huis waarin we verbleven stond op een heuvel. De tuin liep af richting de zee. De eerste bloemen bloeiden al. We hadden prachtig weer en de warme zon weerkaatste in de zee waardoor deze prachtig aquablauw kleurde. 

Het eten dat we kregen, was puur en met veel liefde bereid.

We waren met een kleine groep mensen die allemaal hun missie breder in de wereld willen zetten.

De omgeving was echt perfect om tot ontwikkeling te komen.

Ondanks de perfecte omgeving, ervaarde ik bij mezelf een enorme weerstand om het ‘oude’ los te laten. Het ‘oude’ dat me ook veel goeds had gebracht, maar niet voldoende. Niet genoeg om echt mijn droom, mijn missie uit te kunnen voeren.

Innerlijke strijd.

Na een innerlijke strijd heb ik toch de keuze gemaakt om aandacht te geven aan het fundament van mijn onderneming. Ik bedacht opeens: “Een huis heeft een sterk fundament nodig anders blijven alle mensen buiten staan.”

Dat geldt eigenlijk voor alles. Als ik het fundament van mijn onderneming stevig neerzet, komen de mensen ‘vanzelf’ binnen. Ze zijn nieuwsgierig naar wat er binnen is. Ze kunnen veilig naar binnen gaan, zonder bang te zijn dat het huis instort.

Dit inzicht voelt voor mij als een enorme opluchting. Ik kan eindelijk naar een volgend level.

Keuzes die goed voelen.

Het verhaal gaat over mij maar herken jij je ook in het verhaal? Het kan namelijk voor allerlei gebieden gelden.

Maak jij altijd een keuze dat van te voren goed voelt voor jezelf? Of doe jij het omdat je omgeving dat van je verwacht? Of durf je geen keuzes te maken uit angst voor de eventuele gevolgen?

Hoe kan je keuzes maken?

Ga eens bij jezelf na hoe jij dat doet. Stel jezelf voorop. Niet eerst de ander en dan pas jij. In een vliegtuig wordt duidelijk verteld dat je eerst voor jezelf moet zorgen en dan pas voor je medepassagiers. Dan ben je namelijk pas van meerwaarde.

Denk eens na over wat jij nu echt zelf wilt. 

Wees niet bang voor eventuele gevolgen. Ze belemmeren je in het uitvoeren van wat je echt zelf graag wilt of wie je echt wilt zijn.

Wil je hulp bij het maken van keuzes? Ben je werkgever of leidinggevende en wil je meer gebruik maken van medewerkers die beter keuzes kunnen maken doordat ze in hun (hoogsensitieve/ hooggevoelige) kracht staan?

Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek! 

Denk je dat je hoogsensitief bent? Voel je je vaak overprikkeld, ben je snel moe en heb je stress of burn-out klachten? Download dan hier het gratis e-book voor handige tips.

Ik zoek hulp