Retreats

Thema-retreat


HSP-Themabijeenkomsten-The Power InsideHet is altijd heel fijn om met gelijkgestemden te praten. Het is voor veel hoogsensitieve, hooggevoelige mensen een feest van herkenning en een bevestiging dat zij niet de enige zijn. 
Vandaar dat The Power Inside thema-retreats organiseert. 

Bekijk hieronder het volledige aanbod. Wil je er graag een keertje bij zijn? Vul dan het aanmeldformulier in. 

Thema-retreats met elke keer een ander thema dat te maken heeft met hoogsensitiviteit.

HSP-bijeenkomst-The Power InsideTijdens deze retreats ontvang je kennis en inzicht over het dag-thema. Met coach en deelnemers gaan we gezamenlijk in gesprek, waardoor je meer grip krijgt op je hoogsensitiviteit. 

Sinds deze zomer worden de thema-retreats georganiseerd in samenwerking met Highzense Yoga. Marcel Smit sluit elke bijeenkomst af met een Yin Yogales. HSP-YinYoga-The Power Inside

Door de Coronacrisis en het toevoegen van de Yogales, worden de bijeenkomsten op een andere locatie georganiseerd en dus niet meer in de Coachingpraktijk.

Ervaringen van deelnemer Anja: 

In deze onzekere coronatijd, konden en mochten wij 19 november een thema-retreat hebben met het thema: “HSP en de invloed van de seizoenen”. Dit alles onder leiding van Annemarie de Blois en Marcel Smit. Annemarie is allereerst gestart met een Yin introductieles over de seizoenen waarbij ook de elementen die daarbij horen aan bod kwamen. Daarna bespreken we met elkaar het thema. Wat voor invloed hebben de seizoenen op jou? En in welk seizoen voel jij je het fijnst? Het mooie is dat we al pratende van en met elkaar leren en dat soms “kwartjes” (die heb je niet meer)op zijn plaats vallen. Het is zo fijn en mooi om te ervaren dat,een klein groepje HSP”ers die elkaar voor de tweede keer zien, met elkaar omgaan alsof we al jaren een familie zijn en vormen. Iedereen kan en mag zichzelf zijn en praten en vragen over wat hij of zij voelt en dan komen we tot de conclusie dat we altijd tijd te kort komen. Alle informatie en ervaringen tot ons genomen mogen we deze “verwerken” in een afsluitende Yin/Yoganidra les van Marcel Smit. Ontspannen en een heleboel wijsheid rijker mogen we deze middag voldaan afsluiten.

Annemarie en Marcel, Het was weer geweldig fijn en goed. Dank voor al deze liefde”.

Thema-retreats op de planning:

Elke maand op een vrijdag van 13-17 uur  is er een thema-retreat en elke keer een ander thema. De thema-retreat wordt afgesloten met een Yin-Yogales van Marcel Smit van Highzense Yoga. Er kunnen maximaal 10 deelnemers deelnemen zodat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen. Jouw investering: per thema-retreat: €70. 

Een thema-retreat gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen. Neem je iemand mee dan krijgen jullie beiden een reductie van €10. 

De locatie van de Thema-retreats zijn vanaf het komende Thema-retreat: Buurtcentrum d’Evelaer, Luttik Cie 35 in Heemskerk (Heemskerkerduin).

Agenda Thema-retreats:  

12 augustus 2022: HSP en luisteren naar je intuïtie.

Weet jij hoe knap je intuïtie is? Dat je maar 5 procent bewust doet en 95 procent onbewust? En waar luister jij het meest naar? Waarschijnlijk veruit het meest naar die 5 procent… 

Weet je dat juist ook bij HSP’s de kracht zit in het onbewuste…je intuïtie?!! Voel jij ook regelmatig meer dan je eigenlijk ziet? Ik kan een ongemakkelijk gevoel krijgen bij iemand of in een bepaalde situatie maar ik kan dan vaak niet precies verklaren waarom ik dat gevoel heb. 

Ik weet ook dat veel HSP’s niet of minder goed naar hun gevoel/ intuïtie luisteren als anderen iets anders willen óf aan de verwachtingen van anderen willen voldoen. 

Wat zou er met je gebeuren als je meer gaat luisteren naar je intuïtie…denk je?

Kom jij al je ervaringen met ons delen en leren van elkaar? Je bent van harte welkom!!!Het thema-retreat wordt gestart met een yin yoga/ inchecken door middel van ademhalingsoefeningen van Annemarie en afgesloten met een Yin-Yogales van Marcel Smit van Highzense Yoga. 

 
16 september 2022: HSP, grenzen voelen en herkennen en er naar handelen.
 
HSP’s kunnen heel goed grenzenloos handelen en (her)kennen vaak hun grenzen niet. Stel dat je leert om je grenzen te leren kennen en te voelen, dan is het nog voor de meeste HSP’s moeilijk om ernaar te handelen. 
Het gevolg is dat je jezelf verloochent waardoor je zelfbeeld er niet echt beter van wordt. Als je alles optelt dan kun je vast begrijpen dat een HSP snel een minder zelfvertrouwen heeft en een lager zelfbeeld.
 
Tijdens het retreat gaan we het daar met elkaar over hebben en leren we van elkaar hoe je de grenzen kan leren voelen en (her)kennen èn er daadwerkelijk naar te durven en leren handelen!!
 

Kom jij al je ervaringen met ons delen en leren van elkaar? Je bent van harte welkom!!!

Het thema-retreat wordt gestart met een yin yoga/ inchecken door middel van ademhalingsoefeningen van Annemarie en afgesloten met een Yin-Yogales van Marcel Smit van Highzense Yoga. 

21 oktober 2022: HSP en…. (thema volgt spoedig!!)

Wil je graag een keer een thema-retreat meemaken en/ of weet je een thema waarover je meer zou willen weten? Laat me het weten en stuur een mail!

Privé-retreat

NIEUW!!!

Heb jij tijd nodig voor jezelf maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Start eerst eens met een dagje helemaal voor jezelf waarin je begeleidt wordt om de weg te vinden die jij zoekt.

Afhankelijk van je vraag en/of doel stel ik een voor jou aangepast programma op voor een privé–retreat. Wat heb jij nodig? Welke vraag heb jij? 

De dag begint met een meditatieve yin-yogales (je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben), zodat je al  uit je hoofd komt…uit je stress. 

Afhankelijk van jouw vraag, kunnen we in gesprek gaan of een wandeling maken in de natuur (duin of strand), een creatieve opdracht doen, een coachingspel doen waardoor je meer inzicht krijgt over jezelf. Misschien wil je juist meer weten over hoogsensitiviteit en hoe je deze eigenschap in kunt zetten als kracht? Heel veel is mogelijk. 

Ik zorg voor een lekkere lunch en koffie/ thee gedurende de dag.

Wil je samen met iemand komen dan kan dat ook!! 

De dag begint om 10 uur en eindigt om 17 uur. Kosten: €249 maar als zomercadeautje krijg je €50 korting!! Kom je samen met iemand anders dan betaal je €150 voor de tweede persoon. 

Geef jezelf een heel mooi cadeau dat nog lang nawerkt en meld je aan!!

 

Dag-Retreats

Eind okt/ begin november organiseer ik samen met Justine Peereboom van Pinkpeer een dagretreat over Intuïtie. We zijn nog aan het brainstormen en op zoek naar een mooie locatie in de natuur. Meer informatie volgt spoedig! 

Wil je vast je plekje veiligstellen? Meld je dan vast aan! Je bent nog niets verplicht!!

Kosten: € (volgt) inclusief koffie, thee, iets lekkers en een heerlijke verantwoorde lunch.

Ervaring deelnemer dagretreat: 

Ondanks alle coronamaatregelen was het mogelijk om, met in acht nemen van de regels, een dagretreat te volgen met als thema:“HS en je energiek beter voelen in de herfst en in de winter”

We starten de dag met een kennismaking onderling, en al snel zijn we een fijne groep en mochten we informatie ontvangen maar ook ervaringen uitwisselen, zodat we van elkaar konden leren. Wat doe je persoonlijk om energiek te blijven in een soms somber seizoen? Ervaringen en ideeën genoeg die we allemaal in ons bagage mee mogen nemen en waar we mee aan het werk mogen. Na een intensieve morgen is het tijd voor een wandeling in de natuur. Eerst in verbinding met elkaar en op de helft van de wandeling in stilte, in verbinding met jezelf. Je merkt dan op dat er dan andere gevoelens boven komen. Je hoort de natuur, de vogels en de eenden, en je ziet de mooie omgeving wat rust geeft.

Teruggekomen is er een heerlijke lunch met allemaal producten die zelf gemaakt zijn. De middag is wat minder intensief en we hebben letterlijk geknipt en geplakt met als opdracht: “geef aan wat je energie geeft”

Als afsluiting van de dag een yin yogales van Marcel van Highzense Yoga. Een stukje verwerking van de dag en het creëren van rust. Al met al een dag die voor herhaling vatbaar is.

Aanmelden dagretreat
Ik meld me aan als geïnteresseerde en hoor graag wanneer de dagretreat plaatsvindt!

  Aanmelden voor thema-retreat

  Wil je graag aanwezig zijn bij een thema-retreat? Meld je eenvoudig aan via het onderstaande formulier.

  Tijd: Vrijdag van 13.00-17.00 uur.

  Kosten: € 70 per keer inclusief koffie en/of thee (€260 voor 4 keer).
  Aantal deelnemers: Maximaal 10 personen.

   Ik zoek hulp