Retreats

Thema-retreat


HSP-Themabijeenkomsten-The Power InsideHet is altijd heel fijn om met gelijkgestemden te praten. Het is voor veel hoogsensitieve, hooggevoelige mensen een feest van herkenning en een bevestiging dat zij niet de enige zijn. 
Vandaar dat The Power Inside thema-retreats organiseert. 

Bekijk hieronder het volledige aanbod. Wil je er graag een keertje bij zijn? Vul dan het aanmeldformulier in. 

Thema-retreats met elke keer een ander thema dat te maken heeft met hoogsensitiviteit.

HSP-bijeenkomst-The Power InsideTijdens deze retreats ontvang je kennis en inzicht over het dag-thema. Met coach en deelnemers gaan we gezamenlijk in gesprek, waardoor je meer grip krijgt op je hoogsensitiviteit. 

Sinds deze zomer worden de thema-retreats georganiseerd in samenwerking met Highzense Yoga. Marcel Smit sluit elke bijeenkomst af met een Yin Yogales. HSP-YinYoga-The Power Inside

Door de Coronacrisis en het toevoegen van de Yogales, worden de bijeenkomsten op een andere locatie georganiseerd en dus niet meer in de Coachingpraktijk.

Ervaringen van deelnemer Anja: 

In deze onzekere coronatijd, konden en mochten wij 19 november een thema-retreat hebben met het thema: “HSP en de invloed van de seizoenen”. Dit alles onder leiding van Annemarie de Blois en Marcel Smit. Annemarie is allereerst gestart met een Yin introductieles over de seizoenen waarbij ook de elementen die daarbij horen aan bod kwamen. Daarna bespreken we met elkaar het thema. Wat voor invloed hebben de seizoenen op jou? En in welk seizoen voel jij je het fijnst? Het mooie is dat we al pratende van en met elkaar leren en dat soms “kwartjes” (die heb je niet meer)op zijn plaats vallen. Het is zo fijn en mooi om te ervaren dat,een klein groepje HSP”ers die elkaar voor de tweede keer zien, met elkaar omgaan alsof we al jaren een familie zijn en vormen. Iedereen kan en mag zichzelf zijn en praten en vragen over wat hij of zij voelt en dan komen we tot de conclusie dat we altijd tijd te kort komen. Alle informatie en ervaringen tot ons genomen mogen we deze “verwerken” in een afsluitende Yin/Yoganidra les van Marcel Smit. Ontspannen en een heleboel wijsheid rijker mogen we deze middag voldaan afsluiten.

Annemarie en Marcel, Het was weer geweldig fijn en goed. Dank voor al deze liefde”.

Thema-retreats op de planning:

Elke maand op een vrijdag van 13-17 uur  is er een thema-retreat en elke keer een ander thema. De thema-retreat wordt afgesloten met een Yin-Yogales van Marcel Smit van Highzense Yoga. Er kunnen maximaal 10 deelnemers deelnemen zodat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen. Jouw investering: per thema-retreat: €70. 

Een thema-retreat gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen. Neem je iemand mee dan krijgen jullie beiden een reductie van €10. 

De locatie van de Thema-retreats zijn vanaf het komende Thema-retreat: Buurtcentrum d’Evelaer, Luttik Cie 35 in Heemskerk (Heemskerkerduin).

Agenda Thema-retreats:

17 juni 2022: Hoogsensitief en het effect van (leren) loslaten.

Heb jij dat nou ook: vind jij het ook lastig om van alles los te laten? HSP’s houden van ‘afspraak is afspraak’ en van ‘niet opgeven’ en van ‘eerlijkheid’ en zo kan ik er nog wel een paar noemen. 

Vind je het moeilijk om anderen teleur te stellen? Of om te confronteren als jij het er niet mee-eens bent? Kun jij echt voor jezelf opkomen? Of voelen wat jij eigenlijk nodig hebt? Wil jij niet opgeven omdat jij anderen dan wellicht teleurstelt of tekort doet? Hoe gaat het dan met je zelfbeeld? Gooit die ook weleens roet in het eten?

Ik heb het ook al vaker meegemaakt in m’n leven als ik het niet meer zo naar mijn zin had op mijn werk of in mijn vrijwilligersbaan….het niet durven loslaten….want ook al denk ik vaak dat anderen het beter kunnen dan ik (…)… ik wil mensen niet tekort doen om te gaan stoppen…. Ook vind ik het lastig om al die kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan zomaar naast me neer te leggen. 

Wat doe jij als mensen iets van je willen waar je geen controle over hebt? Kun jij dan loslaten? 

Kun jij alle dingen die je dwars hebben gezeten in je leven loslaten, zodat er eindelijk ruimte komt voor JOU? 

Kom jij al je ervaringen met ons delen en leren van elkaar? Je bent van harte welkom!!!

Het thema-retreat wordt gestart met een yin yogales/ inchecken door middel van ademhalingsoefeningen van Annemarie en afgesloten met een Yin-Yogales van Marcel Smit van Highzense Yoga. 

Wil je graag een keer een thema-retreat meemaken en/ of weet je een thema waarover je meer zou willen weten? Laat me het weten en stuur een mail!

Dag-Retreats

HSP-De Ruimte-The Power Inside

We hebben al eerder een dagretreat georganiseerd maar door alle perikelen in onze maatschappij is het er nog niet van gekomen om een nieuwe datum te prikken. Maar het zit zeker in de pen!! Een dagretreat waar HSP en Yin yoga centraal staan met eventueel creatieve werkvormen, natuur en meditatie.

Datum volgt!!

Kosten: €150 inclusief koffie, thee, iets lekkers en een heerlijke verantwoorde lunch.

Ervaring deelnemer dagretreat: 

Ondanks alle coronamaatregelen was het mogelijk om, met in acht nemen van de regels, een dagretreat te volgen met als thema:“HS en je energiek beter voelen in de herfst en in de winter”

We starten de dag met een kennismaking onderling, en al snel zijn we een fijne groep en mochten we informatie ontvangen maar ook ervaringen uitwisselen, zodat we van elkaar konden leren. Wat doe je persoonlijk om energiek te blijven in een soms somber seizoen? Ervaringen en ideeën genoeg die we allemaal in ons bagage mee mogen nemen en waar we mee aan het werk mogen. Na een intensieve morgen is het tijd voor een wandeling in de natuur. Eerst in verbinding met elkaar en op de helft van de wandeling in stilte, in verbinding met jezelf. Je merkt dan op dat er dan andere gevoelens boven komen. Je hoort de natuur, de vogels en de eenden, en je ziet de mooie omgeving wat rust geeft.

Teruggekomen is er een heerlijke lunch met allemaal producten die zelf gemaakt zijn. De middag is wat minder intensief en we hebben letterlijk geknipt en geplakt met als opdracht: “geef aan wat je energie geeft”

Als afsluiting van de dag een yin yogales van Marcel van Highzense Yoga. Een stukje verwerking van de dag en het creëren van rust. Al met al een dag die voor herhaling vatbaar is.

Aanmelden dagretreat
Ik meld me aan als geïnteresseerde en hoor graag wanneer de dagretreat plaatsvindt!

  Aanmelden voor thema-retreat

  Wil je graag aanwezig zijn bij een thema-retreat? Meld je eenvoudig aan via het onderstaande formulier.

  Tijd: Vrijdag van 13.00-17.00 uur.

  Kosten: € 70 per keer inclusief koffie en/of thee (€260 voor 4 keer).
  Aantal deelnemers: Maximaal 10 personen.

   Ik zoek hulp