HSP, ontdek je innerlijke kracht!

Jouw innerlijke kracht.

HSP, ontdek je innerlijke kracht! “Makkelijk gezegd dan gedaan”, hoor ik veel hoogsensitieve, hooggevoelige mensen zeggen. Ze voelen zich vaak helemaal niet zo krachtig. Ze proberen het wel maar steeds horen ze in hun achterhoofd een stemmetje dat er nog iets aan mankeert. 

Veel hoogsensitieve mensen zijn heel bescheiden en zetten zichzelf niet op de voorgrond.

Mijn kracht.

Hoogsensitiviteit-Lezingen-The Power InsideJaren geleden werkte ik als hogeschooldocent en zei mijn toenmalige leidinggevende dat ik me meer moest laten zien. Dat ik minder bescheiden moest overkomen omdat veel mensen niet wisten wat ik in mij had. 

Ik vond dat in eerste instantie heel confronterend en flauwekul. Mensen konden toch zo wel zien wat ik in mij had en te bieden had? Ik ben er toen wel over na gaan denken en kwam tot het inzicht dat ik het best kon gaan proberen en kijken wat het me zou brengen.

Ik ben vaker Nee’ gaan zeggen als iemand wat van me nodig had. Ik heb me meer gemengd in de discussies, ook al was dat na afloop van een vergadering. Ook heb ik meer mijn mening geventileerd en verteld wat mijn vaak innovatieve ideeën waren. En wat gebeurde er? Ik werd meer gezien. Mensen kwamen mij vragen om mijn visie en mening. Ik werd dus gezien en telde vol mee.

Zichtbaarheid.

HSP-zichtbaarheid-The Power InsideIk kom nog uit de tijd waar ‘bescheidenheid siert de mens’ gold. Een houding die uitstekend floreert bij hoogsensitieve mensen. Maar helaas voor die mensen, geldt dat in deze tijd niet. Het is de bedoeling dat je zichtbaar wordt! 

Het grappige is dat als je meer zichtbaar wordt, dat je vanzelf je kracht ontdekt. Mensen ontdekken waar bij jou de kennis en meerwaarde ligt…jouw kracht. De kan je gaan inzetten! Het zal je energie geven en dat leidt meteen tot meer kracht.

Waar begin je?

Ik had een gesprek met een cliënt en zij vroeg me waar ze moest beginnen? Ik zei dat als ik een pilletje had waarmee ze meteen geholpen zou worden, ik dat haar zou geven. Maar dat zou veel te makkelijk zijn. Als het pilletje uitgewerkt zou zijn dan zou ze terug bij af zijn.

Ga stap voor stap ontdekken wat je kracht is en hoe je je kracht kunt gaan leren inzetten. Vaak begint het bij je zelfbeeld. Ga eens voor jezelf na wat je goed kunt. Heb je daar moeite mee, vraag het dan aan een aantal mensen om je heen, die je na staan. 

Kijk om je heen en ontdek wat je echt leuk vindt, waar je energie van krijgt. 

Communiceer met je leidinggevende over wat jij vindt en wilt. Vraag tijd als je niet meteen in een overleg weet wat je van iets moet vinden. En kom er altijd later op terug, zodat mensen weten wat het tijd geven, oplevert. 

Zelfbeeld.

HSP-zelfbeeld-The Power InsideJe zult langzamerhand merken dat ook je zelfbeeld door deze ontwikkelingen verandert. Opeens doe je ertoe en tel je mee. Mensen vragen naar je visie en je mening. Ze zien je meerwaarde voor het bedrijf. En dat werkt door in je hele leven. Je gaat kracht uitstralen en mensen komen naar je toe om zich er aan te ‘verwarmen’. 

HSP, ontdek dus je innerlijke kracht! Heb je hulp nodig bij het ontdekken van je innerlijke kracht? Vraag dan hulp! Het is het waard. Jij bent het waard!!     

E-book-HSP-The Power InsideVoel je je gestresst, download dan het E-book  met 8 tips om te zorgen dat je geen burn-out ontwikkelt!

Ik zoek hulp