Voor wie?

Waarmee kan ik helpen?

Problemen waar HSP’s mee te maken kunnen hebben.

Veel hoogsensitieve mensen (HSP’s) ervaren hun eigenschap als lastig. Ze voelen zich zwak, niet begrepen maar vooral anders. Veel HSP’s hebben werk  waar ze niet blij van worden. Ze durven echter geen stappen te nemen om te ontdekken wat ze wel willen.

Door overprikkeling, alles graag goed willen doen en daardoor zichzelf wegcijferen, hebben HSP’s een grotere kans dan niet-HSP’s om stress en burn-outklachten te ontwikkelen.

Sommige HSP’s hebben niet zo’n goede jeugd gehad. Ze zijn gepest of niet begrepen. Of ze hebben later een relatie gehad waarin ze zichzelf hebben weggecijferd.

Dit zijn een aantal voorbeelden waar HSP’s tegen aan kunnen lopen, waardoor ze uit balans zijn geraakt.

Dat is het moment waarop ze hulp kunnen vragen maar ook dat vinden HSP’s lastig om te doen. Ze bagataliseren hun klachten.

Wat kan coaching voor je betekenen?

Ik help hoogsensitieve volwassenen met stress en burn-outklachten, met het ontdekken en gebruiken van hun mooie eigenschap. Dit kunnen allerlei klachten zijn die te maken hebben met keuzes, zelfbeeld, werk, gezin e.d. 

Je leert op allerlei aspecten die voor jou belangrijk zijn, hoe je met je hoogsensitieve eigenschap om kunt gaan en er uiteindelijk je kracht van maken. Een mens doet 10 procent bewust en 90 procent onbewust. We gaan samen ontdekken wat jij bewust kunt gaan gebruiken uit je onbewuste, zodat wat je leert ook daadwerkelijk bij je past.We bepalen samen wat voor jou belangrijk is om te leren en tot ontwikkeling te komen. 

Je leert jezelf beter kennen en durft stappen te gaan nemen die voor jou belangrijk zijn en je meer plezier in het leven opleveren. Je leert je hoogsensitiviteit als kracht te gaan gebruiken. 

Mogelijkheden.

Het is mogelijk om voor zowel individuele coaching te kiezen als voor Thema-bijeenkomsten of Retreats.

Bedrijven kunnen de coaching aanbieden aan hun medewerkers die dreigen uit te vallen door stress en burn-out klachten (preventie!!). Door middel van die coaching kunnen medewerkers leren hoe ze hun hoogsensitiviteit kunnen gebruiken en er hun kracht van kunnen maken. Hierdoor is de kans dat deze mensen uitvallen door stress en burn-out sterk verminderd en kunnen deze mensen hun sterke kracht inzetten voor het werk. Dit kan zowel in de praktijk als op locatie van het bedrijf plaatsvinden.

Wat is hoogsensitiviteit precies? 

Kort gezegd missen hoogsensitieve mensen een filter. Deze filter maakt normaliter een selectie van welke prikkels wel en niet naar binnen mogen. 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ongeveer 20% van bevolking hoogsensitief is. Slechts een klein gedeelte weet dit ook van zichzelf. 

Eeuwen geleden werd door filosofen al opgemerkt dat een deel van de bevolking sensitiever was. Elain Aron heeft in de jaren 90 van de vorige eeuw de naam ‘hoogsensitiviteit‘ aan deze eigenschap gegeven.

Ook worden de opgenomen prikkels door hoogsensitieve mensen diepgaander verwerkt. Hoogsensitieve mensen die niet weten dat ze hoogsensitief zijn (en daarom niet weten hoe ze deze mooie eigenschap kunnen gebruiken) kunnen daardoor tegen persoonlijke problemen aanlopen:

– Ze voelen zich vaak niet begrepen.
– Ze zijn snel moe.
– Ze raken snel overprikkeld door de omgeving.

Kenmerken van hoogsensitiviteit.

Twijfel je of je hoogsensitief bent? Hieronder staan de meest voorkomende kenmerken van hoogsensitieve mensen:

– Hoogsensitieve personen (HSP’s) voelen vaak jarenlang dat ze anders zijn. Ze zijn gevoeliger, snel overprikkeld, sneller moe en ervaren vaker een burn-out. Ze durven vaak niet om hulp te vragen. Hoogsensitieve mensen vinden dit moeilijk.

– HSP’s hebben geen filter om de opname van prikkels te selecteren.  De prikkels gaan dieper de hersenen in, waardoor alles dat binnenkomt goed wordt doordacht (diepgaande verwerking).

– HSP’s reageren daarom ook niet primair. Zij komen, als ze alles op een rijtje hebben gezet, tot een doordacht antwoord. Dit kan echter voor problemen zorgen op de werkvloer, waar afwachting als passief kan worden beschouwd.

– Verslaving komt in deze groep ook regelmatig voor. Op die manier kunnen hoogsensitieve mensen makkelijker hun problemen vergeten. 

De meerwaarde van HSP’s (hoogsensitieve personen):

– Ze kunnen goed toekomstgericht werken.
– Ze zijn heel bedreven in hun werk.
– Ze hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
– Ze kunnen creatief denken en doen.
– Ze zijn heel waardevol en energiek.
– Ze willen voor anderen wat betekenen.

Stress en burn-outklachten.

Veel HSP’s hebben ooit stress of burn-outklachten gehad, hebben het op het moment of krijgen daar nog mee te maken.

Dat komt doordat ze o.a. meer prikkelgevoelig zijn, een hoog arbeidsethos hebben, perfectionistisch zijn en meer aan de ander denken dan aan hun eigen welbevinden. Terwijl ze juist zo van meerwaarde kunnen zijn als ze in hun kracht staan. Maar er is zeker wat aan te doen!!

Klik voor meer informatie voor coaching bij stress en burn-out klachten op onderstaande knop.

Ouders van hoogsensitieve kinderen

Ik help ouders en begeleiders van hoogsensitieve (hoogbegaafde) kinderen. Dit kan door middel van workshops, lezingen en individuele of groepscoaching.

Hoogsensitieve kinderen hebben sneller problemen op school.

Ik vind het van groot belang dat een hoogsensitief kind goed in de gaten wordt gehouden. Deze kinderen kunnen namelijk sneller problemen krijgen op school.

Zo kan het zijn dat ze:
– Zich niet uitgedaagd voelen.
– Sneller overprikkeld worden.
– Andere ideeën en interesses hebben
– Sneller buiten de groep vallen.
– Zich vervelen in het huidige onderwijs en daardoor onderpresteren.Snel overprikkeld raken en zich moeilijk kunnen concentreren.
– Lichamelijke klachten krijgen zoals hoofdpijn en buikpijn.

Denk je dat jij of jouw kind hoogsensitief is? Ga hiermee aan de slag. Laat je kind zich niet langer beperken door zijn/ haar hooggevoeligheid. 

Maak een afspraak via de onderstaande button voor een gratis intakegesprek.
Benieuwd naar wat coaching voor je kan betekenen? Lees hier de ervaringen van andere cliënten.
 

Klantervaring:

Ik heb Annemarie ongeveer een jaar geleden leren kennen tijdens een workshop met yoga waarin Annemarie vertelde over hoogsensiviteit. Tijdens deze workshop heb ik mezelf opnieuw leren kennen en al mijn twijfels die ik over hoogsensitief zijn had, naast mij neer gelegd. Alles viel op z’n plek. Ik ben toen uiteindelijk bij Annemarie in haar praktijk terecht gekomen waarin wij samen keken naar mijn innerlijke, de problemen waar ik tegen aan liep en wat ik nodig had om mijn innerlijke kracht te ontdekken. Een reis waarin ik dankzij Annemarie veel over mezelf geleerd heb en tot nu toe nog steeds heel veel profijt van heb. Annemarie is een ontzettend warm persoon en als betrokken coach heeft zij veel inlevingsvermogen om te zien waar jij als HSP weerstand voelt en wat er nodig is om die cirkel te doorbreken. Ik heb aan het coachingstraject een fijn gevoel aan over gehouden. Een fijn gevoel mede omdat ik bij haar een (vertrouwd) gevoel heb dat ik haar alles kan vertellen. Marcel.

Ik zoek hulp