Over mij

Kennismaking?

Hoogsensitief- Coachingpraktijk The Power InsideIk ben Annemarie de Blois, eigenaar van Coachingpraktijk The Power Inside

Ik had een fijne kindertijd. Ik mocht er zijn, zowel thuis als op school. Ik kreeg wat ik nodig had (op psychisch vlak). Op school zagen ze ook dat ik meer uitdaging nodig had. Er was ook veel ruimte voor creatieve expressie. Ik deed aan sport. Ik had veel vriendjes en vriendinnetjes en kwam ook op voor de minder bedeelde kinderen uit de klas. Ik denk nog vaak terug aan die tijd. Ik was een blij kind.

Later ben ik wel regelmatig tegen mijn gevoeligheid aangelopen. Ik heb keuzes leren maken en heb hulp gezocht als ik dat nodig had. Ik heb geboft als slim, hoogsensitief kind om op te groeien in een omgeving waar ik erkend werd, en waarin ik mezelf erkende. Dat gun ik iedereen.

Nu kan het zo zijn dat je zelf niet zulke goede ervaringen hebt gehad. Is dit voor jou het geval? Ervaar je je hoogsensitiviteit niet als kracht maar als last? Ik wil je graag begeleiden op je weg naar een positief gevoel over jezelf, zodat je goed in het leven kan staan en gebruik kunt maken van je bijzondere kracht.

Ik weet dat het moeilijk is voor hoogsensitieve mensen om om hulp te vragen. Je voelt je vaak teveel, niet serieus genomen of je durft het niet. Maar wacht niet te lang! Zorg goed voor jezelf! Als je goed in je vel zit, kun je ook meer voor anderen betekenen. En dat wil je toch altijd zo graag?

Waarom ik ervoor koos om me te specialiseren in het coachen van HSP’s.

Mensen helpen hun kracht te vinden, is mijn missie, passie en kracht. Vanuit het werken in het HBO-onderwijs, waar ik onder andere studenten heb gecoacht, heb ik ontdekt dat mijn kracht ligt in het coachen.

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat veel hoogsensitieve mensen mij benaderen voor coaching. Ik ben mij toen gaan specialiseren in hoogsensitiviteit (HSP). Er zijn nog te veel hoogsensitieve mensen die niet weten dat ze hoogsensitief zijn en er vooral ‘last’ van hebben. 
Het begeleiden van hoogsensitieve mensen is mijn missie, passie en kracht. De meeste HSP’s zijn vooral gericht op de ander, op de buitenwereld en vergeten daarbij zichzelf. Ze hebben vaak niet zo’n goed zelfbeeld en voelen zich anders dan anderen. Ook ontwikkelen ze sneller een burn-out, juist ook omdat ze alles altijd goed willen doen.  Als ze eenmaal weten wat hoogsensitiviteit is, weten ze waardoor ze zich anders voelen en ontdekken dat hun eigenschap eigenlijk heel krachtig is en belangrijk voor de maatschappij. Door middel van individuele coaching maar ook door het organiseren van bijeenkomsten en retreats wil ik HSP’s leren en laten ervaren hoe belangrijk en krachtig hun eigenschap is.

Ik heb inmiddels al meer dan honderd mensen kunnen helpen door middel van coaching,  lezingen, workshops, themabijeenkomsten en door het uitgeven van mijn boek. Zij hebben geleerd om, om te gaan met hun eigenschap en hebben tevens hun kracht ontdekt.”
Ik ontdekte dat veel mensen snel last hebben van werkstress en burn-out klachten. Hier heb ik me, onder andere, verder in geschoold.Het grootste compliment dat ik kan krijgen, is dat mensen na een paar coachingsessies weer blij kunnen zijn. Dat zij om kunnen gaan met hun verdriet en zin hebben om de toekomst aan te gaan. Weten wie ze zijn en wat ze willen.

Voor ouders met hoogsensitieve, vaak slimme, kinderen is het soms lastig om het kind op de juiste manier te begeleiden. Kennis daarover kan heel verhelderend zijn.

Ik begeleid ook ouders om hun kinderen datgene te kunnen bieden waarmee de kinderen het best tot ontwikkeling kunnen komen. En zich daarnaast ook erkend voelen.

Kennis en opleidingen

Mijn analytisch vermogen en mijn vermogen om me in mensen te kunnen verplaatsen en in hun kracht zetten, heeft mij ertoe gebracht om in 2011 de opleiding tot coach te doen.

De kennis, die ik bezit naast mijn coachervaring en -opleidingen, is afkomstig uit werk en levenservaringen. Deze ervaringen heb ik o.a. opgedaan in de zorg (als verpleegkundige), in het onderwijs (basisonderwijs en HBO), als trainer (in de sport) en als afgestudeerd pedagoog (MEd)

En zeker niet onbelangrijk: als hoogsensitief mens en als moeder van hoogsensitieve dochters.

Ik heb me na mijn coachopleiding (Post-Hbo) verder gespecialiseerd (en cursussen gevolgd) in: hoogsensitiviteit, vitaliteit (o.a.burn-out), hoogbegaafdheid, rouw en verlies en familie-opstellingen.

Wil je af van je slechte zelfbeeld, te weinig energie en altijd alleen maar aan een ander denken ten koste van jezelf? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak.

Ik maak een afspraak


Ik zoek hulp