Hoogsensitief

Hoogsensitiviteit coaching

15-20% van bevolking is hoogsensitief, maar slechts een klein deel weet dit van zichzelf. 

Hoogsensitieve mensen die niet erkend zijn kunnen daardoor tegen persoonlijke problemen aanlopen.

Ze voelen zich niet begrepen, zijn snel moe, of raken ze overprikkeld. Denk je dat je hoogsensitief (HSP) bent? En heb je last van deze gevoeligheid? Coaching voor hoogsensitiviteit kan dan goed helpen.

hsp coach voor hoogsensitief heemskerk

Kenmerken HSP

Twijfel je of je hoogsensitief bent? Hieronder benoem ik de meest voorkomende kenmerken van hoogsensitieve mensen:

 • Hoogsensitieve personen voelen vaak jarenlang dat ze anders zijn. Ze zijn gevoeliger, snel overprikkeld, sneller moe en ervaren vaker een burn-out. Ze durven vaak niet om hulp te vragen. Hoogsensitieve mensen vinden dit moeilijk.
 • Hoogsensitieve mensen hebben geen filter om de opname van prikkels te selecteren.  De prikkels gaan dieper de hersenen in, waardoor alles dat binnenkomt goed wordt doordacht.
 • HSP’ers reageren daarom ook niet primair. Zij komen, als ze alles op een rijtje hebben gezet, tot een doordacht antwoord. Dit kan echter voor problemen zorgen op de werkvloer, waar afwachting als passief kan worden beschouwd.
 • Verslaving komt in deze groep ook regelmatig voor. Op die manier kunnen hoogsensitieve mensen makkelijker hun problemen vergeten.
 • Download het e-book voor meer informatie over hoogsensitviteit:

  • Binnen de groep hoogsensitieve mensen bevindt zich ook een groep extraverte hoogsensitieve mensen. Deze mensen lijken extravert, maar zijn ook snel moe door de vele prikkels die binnenkomen.

   Herken je één of meerdere symptomen?

   Het is natuurlijk niet alleen maar negatief. Hoogsensitieve mensen zijn veelal intelligent en creatief en zijn, als ze eenmaal ‘gezien’ worden, van grote meerwaarde voor een bedrijf. Eigenlijk is het dus een kracht.

   Toch ervaren de meeste HSP’ers problemen in het dagelijks leven. Denk maar aan overgevoeligheid en overprikkeling.

   Denk je dat je hier last van hebt? Als gespecialiseerde hoogsensitiviteitscoach help ik jou om je kracht te (her)vinden. Klik op de onderstaande button of neem direct contact op.

   Ja, ik wil een afspraak maken

   Coaching voor kinderen en volwassenen

   Als HSP coach help ik volwassenen en hoogsensitieve kinderen. Daarnaast organiseer ik regelmatig workshops in Heemskerk voor ouders, begeleiders en leerkrachten van hoogsensitieve kinderen.

   Hoogsensitieve kinderen sneller problemen op school

   Ik vind het van groot belang dat een hoogsensitief kind goed in de gaten wordt gehouden. Deze kinderen kunnen namelijk sneller problemen krijgen op school.

   Zo kan het zijn dat ze:

   • Zich niet uitgedaagd voelen;
   • Andere ideeën en interesses hebben
   • Sneller buiten de groep vallen.
   • Zich vervelen in het huidige onderwijs en daardoor onderpresteren

   Denk je dat jij of jouw kind hoogsensitief is? Ga hiermee aan de slag. Laat je niet langer beperken door je hooggevoeligheid.

   Schrijf je in voor een workshops, of maak een afspraak via de onderstaande button.

   Ik wil een afspraak maken

   Benieuwd naar wat coaching voor je kan betekenen? Lees hier de ervaringen van andere cliënten.