Hoogsensitiviteit en om hulp durven vragen

Ik zie en ervaar het steeds weer: hoogsensitieve mensen vragen niet of vaak te laat om hulp. Hulp moet hen in de schoot geworpen worden óf een burn-out ligt wel heel erg op de loer. Het vervelende voor hoogsensitieve mensen die hulp nodig hebben en daar niet om vragen is dat ze enorm vastlopen en geen contact meer hebben met hun intuïtie, emotie en gevoel. Deze mensen zijn heel erg emotioneel en kunnen alleen maar de negatieve kant van het leven zien óf ze kunnen niet meer bij hun gevoel komen en lijken emotieloos.

Als deze mensen in een van de twee fases terecht zijn gekomen, kan het vaak lang duren voordat ze weer in hun kracht zijn en positief in het leven staan: weer vertrouwen hebben in zichzelf. Datzelfde geldt zwaarder voor hoogsensitieve kinderen. Hebben zij geen contact meer met hun intuïtie, emotie en gevoel en wordt dat door niemand serieus genomen? Dan kan dat leiden tot veel problemen die uitstrekken tot ver in hun leven.

Ken je iemand in jouw omgeving die hoogsensitief is of lijkt? Maak dan contact met deze persoon als je merkt dat degene niet goed in zijn of haar vel zit. Lukt het als naaste niet om echt contact te krijgen? Vertel dan dat professionele hulp (coaching) helpt om de innerlijke kracht te vinden en het contact met hun intuïtie, emotie en gevoel terug te vinden.

Ouders en familieleden doe dat alsjeblieft voor jullie dierbaren! De hoogsensitieve persoon vindt het zelf erg lastig om om hulp te vragen! Probeer hem/haar de drempel over te halen, zodat hij/zij open staat voor hulp.

Ik zie het als mijn passie en missie om hoogsensitieve mensen hun kracht te laten vinden!


Hoogsensitiviteit en hulp

Denk jij dat je hooggevoelig bent of wil jij meer te weten komen over hoogsensitiviteit? Klik dan hier.

Call Now Button