Hoogsensitiviteit en kracht: energie, een positief gevoel en zelfbeeld!

Hoogsensitiviteit en kracht hebben

Afgelopen vrijdag ben ik naar congres geweest over hoogsensitiviteit in ’t Spant in Bussum. Ik heb daar met een stand gestaan en heb ook alle lezingen en een paar workshops gevolgd. Het was een heel mooie, inspirerende dag met veel herkenning. Met vooral mensen die hun kracht lieten zien en hun passie en missie. Een heel aantal is heel erg geslaagd in het zichtbaar worden, zich durven te laten zien, hun nek uit te steken enzovoort… Zijn dat volgens de media direct nou de eigenschappen van een hoogsensitief persoon?

Vaak wordt de nadruk gelegd op de dingen die niet zo goed gaan. Dat is jammer want dat lekt energie. Als je steeds maar hoort wat er niet zo goed gaat dan lukt het je niet zo makkelijk om in je kracht te komen.

Prof. dr. Elke van Hoof (psycholoog).

Ik was al een fan van Elke van Hoof. Had al wat boeken en artikelen gelezen over haar maar na het congres ben ik helemaal gecharmeerd van haar! Zij legt heel erg de nadruk om hoogsensitiviteit en kracht. Zijzelf is een heel krachtige, energieke vrouw, ook hoogsensitief maar dan wel de extraverte ‘versie’. Zij stelde duidelijk in haar lezing: ‘Zie ik eruit als zwak? Nee toch?’ Vanuit de mens z’n kracht kan hij groeien!

Hoe kun je je kracht ontdekken?

Door na te gaan wanneer je je echt heel erg in je kracht voelde. Dit kun je zelf doen, samen met iemand die je heel goed kent of door middel van coaching. Probeer dat moment duidelijk voor ogen te krijgen. Wat ging er zo goed en wat deed je? Kom je daar achter dan kun je het ook in andere situaties inzetten. Hoe je dat gaat doen ligt aan jezelf. Als je van je kracht uitgaat, gaat het hoogstwaarschijnlijk lukken. Stel je steeds je vraagtekens bij jezelf dan wordt het moeilijker.  Ga dus uit van je kracht en het positieve gevoel dat daarbij hoort!!

Maak jezelf belangrijk!

Hoe eng is het voor veel HSP’s om jezelf te profileren in een werkomgeving? Veel HSP’s blijven liever op de achtergrond. Maar ook al besef je het niet, je hebt heel veel te melden. Vraag daarvoor de ruimte en de tijd. Maar laat je niet in een hoekje drukken en doe het zelf al helemaal niet. Je bent een creatief denker/ persoon die als je de ruimte neemt en krijgt met veel goede ideeën en inzichten kunt komen waar iedereen wat aan heeft. Gun jezelf die plek!!

Coaching en je onbewuste vergroten.

In de theorie zul je vinden dat je 10% bewust doet en 90% onbewust. Toch is je onbewuste heel slim. Daar kun je echt je voordeel mee doen. Zelfreflectie en coaching kunnen de 10% oprekken zodat je steeds meer gebruik kunt gaan maken wat in je slimme onbewuste opgeslagen was. Het is super als je tot ontdekking komt wat je eigenlijk al lang wist.

Ga steeds meer gebruik maken van je kracht. Ontdek het en doe er wat mee. Het zal je veel energie geven en een positief gevoel en zelfbeeld!!

Heb je daarbij hulp nodig? Schroom niet, kies voor jezelf en maak zo nodig een afspraak!!

Neem contact op

Ik zoek hulp