Hoogsensitiviteit: doelen en goede voornemens

Hoogsensitiviteit: doelen en goede voornemens.

Het jaar loopt ten einde. Heb je je doelen dit jaar behaald? Heb je weer goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Aan het eind van een jaar sta je vaak stil bij de voornemens die je het afgelopen jaar had… Je hebt er een soort doelen van gemaakt…. Heb je ze ook kunnen uitvoeren?

Mijn doelen en goede voornemens.

Ook ik had voornemens en doelen die ik ook echt uitgevoerd heb. Ik heb bijvoorbeeld ontslag genomen van mijn vaste baan waar ik 15 jaar heb gewerkt…heel spannend dus… om meer tijd te krijgen om mijn passie en missie uit te kunnen voeren: Hoogsensitieve mensen, met stress en burn-out klachten, helpen om hun mooie eigenschap te ontdekken en te gebruiken. 

Voor een hoogsensitief persoon als ik een hele stap.. maar ik heb het toch aangedurfd! 

Ik heb nu tijd om meer te ontwikkelen voor deze 20 procent van de bevolking! Heel veel mensen weten nog niet dat ze hoogsensitief zijn maar voelen zich vooral anders en hebben niet zo’n positief zelfbeeld. Een aantal van hen is ook verkeerd gediagnostiseerd. Het is geen diagnose maar een eigenschap die prachtig is maar niet altijd zo gevoeld wordt. Vaak zijn het juist ook heel intelligente mensen die door de hoogsensitieve eigenschap tegen zichzelf aan gelopen zijn. 

Mijn voornemens voor het nieuwe jaar hebben dan ook al vorm gekregen: ik ga ook trainingen geven die mensen herkenning, kennis en handvatten geven om hun hoogsensitiviteit in te leren zetten als kracht.

  • Hulp vragen.

Zelf heb ik ook ondervonden dat ik hulp nodig heb bij het opzetten van mijn onderneming. De begeleiding van ‘De Hooggevoelige Ondernemer’ helpt mij mijn missie nog meer uit te kunnen dragen. Ik gun mezelf deze mooie hulp. Het helpt mij verder, persoonlijk en bedrijfsmatig. 

Het belang van hulp vragen.

Heel veel hoogsensitieve mensen durven geen hulp te vragen omdat ze dat zwak vinden van zichzelf en hun zelfbeeld is toch al niet te positief. Zijn de goede voornemens van deze mensen wel haalbaar? Of hebben ze überhaupt wel goede voornemens die erop gericht zijn om gelukkig te worden? 

De meeste hoogsensitieve mensen willen iets betekenen voor anderen. Weet je dat je dat pas goed kan doen als je zelf ook liefde kan aannemen? En lief kan zijn voor jezelf? Heb je jezelf wel eens de vraag gesteld: “Wat heb ik nu eigenlijk nodig?”. 

Als je hulp vraagt dan geef je jezelf een cadeau en de bevestiging dat je ertoe doet. Het mooie is dat als jijzelf in je kracht komt te staan dat je andere mensen ook weer kunt helpen.

  • Het steentje dat je in het water gooit.

Heb je weleens een steentje in het water gegooid? Heb je gezien wat er gebeurt? Je ziet een ring verschijnen in het water en daar omheen weer eentje en weer eentje…. Dat gebeurt er ook als je mensen je positieve energie geeft. Je straalt het uit. Mensen om je heen kunnen zich ‘verwarmen’ aan jouw positieve energie! En dat is toch wat je graag wilt doen: de wereld een stukje mooier maken?

Goede voornemens en doelen gaan uitvoeren!

Laat het een goed voornemen zijn om echt je goede voornemens en doelen te gaan uitvoeren, te beginnen bij jezelf! Doe het!! Schrijf eens voor jezelf op wat jij daarvoor nodig hebt en maak meteen afspraken. Zet de stap nu al! Durf!! Geef je angst en bedenkingen geen podium! Geef juist de positieve ideeën podium want ‘Alles wat aandacht krijgt, groeit! 

Wensen voor het nieuwe jaar.

Ik wens je een heel mooi nieuwjaar waar jij stappen gaat zetten om te ontdekken wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn! Ik kan je erbij helpen!

Neem contact op

Denk je dat je hoogsensitief bent? Voel je je vaak overprikkeld, ben je snel moe en heb je stress of burn-out klachten? Download dan hier het gratis e-book voor handige tips.

Ik zoek hulp