Hoogsensitieve volwassenen in onze maatschappij.

Deze keer gaat de blog over hoogsensitieve volwassenen die vaak al hun hele leven op zoek zijn naar wie ze zelf zijn en waar hun kracht ligt.

Langzamerhand lijken steeds meer hoogsensitieve/ hooggevoelige mensen de weg te vinden naar het vragen om hulp. Onze huidige maatschappij zit vol met prikkels. Van iedereen wordt verwacht dat hij of zij zich optimaal inzet, zich blijft ontwikkelen en vooral laat zien en horen waarin je goed bent……… Dit is voor veel hoogsensitieve mensen (lees hier: volwassenen) echt ‘ TOO MUCH’. Ze sneeuwen onder in het ‘geweld’ en dreigen soms zelf onzichtbaar te worden, burn-out te raken, met zichzelf in de knoop te raken en ontwikkelen vooral dus een heel negatief zelfbeeld.

Deze mensen gaan vooral heel erg ‘in hun hoofd zitten’. Ze denken voortdurend aan hun falen, alles wat niet goed gaat en gegaan is en hoe ze zich kunnen handhaven in hun leef- en werkomgeving. Dit komt in allerlei gradaties voor.

Als je hier te lang mee blijft zitten, is het een lange weg om weer in jezelf te gaan geloven. Zonder hulp lukt het al bijna niet. Ik heb inmiddels al een heel aantal mensen voorbij zien komen in mijn praktijk en heb deze mensen gelukkig weer een eindje op de goede weg kunnen helpen.

Dan heeft deze groep mensen* ook nog de eigenschap om zichzelf weg te cijferen, er vooral voor anderen te zijn, te bagatelliseren als ze zich niet gezien of gehoord voelen, en vooral niet om hulp durven vragen!

“Iedereen vraagt mij altijd om hulp en om raad. Het is raar als ik er met mezelf niet uitkom en zelf om hulp moet vragen”, aldus menig hoogsensitief persoon.

Doe het toch! Als je zelf goed in je vel komt te zitten en ontdekt wat je allemaal met je kracht kunt doen dan ben je nog veel waardevoller voor jezelf en je omgeving…en dat wil je toch graag??

Neem de stap en vraag om hulp!! Je verdient het om gelukkig te zijn!! Probeer je voor te stellen hoe dat voelt! Ga ervoor!!

www.thepowerinside.nl

*(15-20% van de bevolking is hoogsensitief/ hooggevoelig en veelal weten deze mensen niet dat ze dat zijn)

Ik zoek hulp