Hoogsensitieve kinderen en effect coaching

Voor hoogsensitieve, hooggevoelige kinderen is het niet altijd even makkelijk om een plekje te vinden waar ze zich erkend voelen en zich optimaal kunnen laten zien zodat ze zelfbewust in het leven staan.

Ik merk dat er veel interesse is bij vooral moeders op mijn advertenties van de workshop over ‘hoe ga ik om met mijn gevoelige kind’. Ik hoor toch ook reacties van moeders die hun kind aanmelden voor coaching dat ze niet het idee hebben dat hun kind hoogsensitief is maar wel ‘anders’ is dan andere kinderen.

Hoogsensitieve kinderen kunnen allerlei reacties vertonen als ze zich niet op hun plek voelen. Ze kunnen heel teruggetrokken zijn en zelf soms autistische trekjes hebben. Dit doen ze om zich te beschermen tegen de overvloedige prikkels. Ook kunnen ze ADD of ADHD ‘gedrag’ vertonen. Ook dat komt door de vele prikkels die ze niet kunnen verwerken.

Kinderen die weinig problemen lijken te vertonen en de ideale kinderen zijn zowel thuis als op school vertonen vaak heel wenselijk gedrag. Hun gevoel en intuïtie is heel erg ontwikkeld en ze willen graag dat de mensen in hun omgeving zich goed voelen waardoor de sfeer waarin ze leven, zo optimaal mogelijk is.

Hoogsensitieve kinderen zijn ook vaak heel intelligent maar dat is niet altijd te merken. Deze kinderen vinden het ook lastig om fouten te maken en omzeilen de voor hen wat moeilijke dingen. Daardoor kunnen ze zelfs een leerachterstand ontwikkelen.

Door coaching waarin het kind meer bewust wordt van zichzelf, leert het kind zichzelf kennen met alle mooie eigenschappen en mogelijkheden. Even helemaal alleen aandacht krijgen, heel erg erkend worden en duidelijk krijgen waarmee ze hun kracht in kunnen zetten, levert zoveel op voor het kind, zijn omgeving, zijn zelfvertrouwen en zijn toekomst. Op school krijgt het kind vaak niet zoveel aandacht want het gaat toch goed???? Maar juist dit kind heeft een grote behoefte aan erkenning en complimenten. Daardoor wordt hij zelfbewust en durft zichzelf te zijn!

Wilt u meer informatie over wat het effect van coaching voor uw kind kan zijn of twijfelt u of uw kind hoogsensitief is? Kom eens langs voor een vrijblijvend gesprek! Gun uw kind een mooie toekomst en een zelfbewust leven!

www.thepowerinside.nl

Ik zoek hulp