Hoogsensitief? Wat doe en leer je bij coaching?

Hoogsensitief? Wat doe en leer je bij coaching?

Ook ik heb al meerdere keren coaching gehad. Elke keer weer leerde en ontdekte ik steeds meer over mezelf. Dat geldt ook voor opleidingen en cursussen. Ik vind het elke keer weer een mooie ontdekkingsreis! 

Soms kom ik dingen tegen die heel interessant en leuk zijn over mezelf maar soms ook dingen waarvan ik schrik. Het is fijn om meer te weten over mezelf zodat ik bewuste keuzes kan maken. Ik voel me steeds meer compleet, juist ook omdat ik de bewuste keuzes kan en durf te maken. Ook dat kan heel spannend zijn omdat je niet weet of het lukt om de keuzes rendabel te maken. Maar ik durf steeds meer, vertrouw steeds meer op mezelf en durf hulp en begeleiding te vragen voor onderwerpen waar ik nog te weinig over weet. 

Ik ben bijvoorbeeld met passie en een enorme missie begonnen aan het opzetten van mijn coachpraktijk. Ik heb met vallen op opstaan langzamerhand, gedurende 6 jaar, mijn praktijk vorm gegeven. Onderweg heb ik ontdekt wat echt mijn doelgroep is. Juist ook omdat ik deze mensen blijkbaar het meest aantrek. 

Het coachen gaat goed en mijn cliënten maken enorme vorderingen! 

Mijn leerpunt ligt op het gebied van ondernemen. Hoe maak ik mijn praktijk rendabel zodat ik mijn missie en passie nog verder kan uitvoeren?

Ik heb dus coaching daarvoor! Daarbij krijg ik informatie, ga aan de slag met oefeningen, beantwoord vragen, krijg nieuwe inzichten door medecursisten enz. Het is een fijn proces waarin ik mezelf ook wel tegenkom. En daar ligt vaak ook een enorm leerpunt. Als je uit je comfortzone komt dan ga je echt leren. Het is best spannend want er wordt daar naar verandering en actie gevraagd. Dat is iets wat je op dat gebied nog niet of te weinig hebt gedaan…ook omdat je het nog niet wist!

De verhouding Bewust en Onbewust.

Eigenlijk gebruik je maar 10 procent van wat je eigenlijk weet. De andere 90 procent zit in je onbewuste. Wat coaching doet is eigenlijk zoals ik dat vaak zeg, het bewuste oprekken door gebruik te maken van wat je eigenlijk al weet. Door iets uit je onbewuste naar je bewuste te brengen dat je kunt inzetten voor je ontwikkeling, maak je stappen en is er vooruitgang mogelijk!

Ik kan je natuurlijk allerlei tips geven die mij geholpen hebben om te zijn wie ik nu ben maar misschien werken die voor jou helemaal niet. Dan ga je proberen te doen wat ik gezegd heb en lukt het je niet om het vol te houden. Dat resulteert dan in een lager zelfbeeld….”Ik kan helemaal niets…”.

Hoe kan je dan leren en ontdekken?

Al heel vroeg in je leven, zelfs al van voor je geboorte, heb je geleerd hoe je kunt overleven. Een kind weet al heel snel hoe hij kan overleven. Ieder mens wil erkend worden en een kind zoekt al snel een manier om dat te voelen. In een niet-veilige omgeving zet het kind van alles in om die erkenning te krijgen. Soms zal hij als enige oplossing zien dat hij vooral op zichzelf moet vertrouwen en bouwt een muur om zich heen. 

Zo zijn er meer vaardigheden die een kind zichzelf aanleert, allemaal vanuit het enige perspectief wat hij heeft: de omgeving waarin hij opgroeit.

Ik start de coaching altijd vanuit de theorie, wat Hoogsensitiviteit betekent vanuit de wetenschappelijke benadering en ga daarna verder met je levenslijn. Hoe en wat heb jij gedaan in fijne en moeilijke periodes in je leven. Zit je nu niet goed in je vel? Je kunt leren van wat je ooit gedaan hebt. 

Daarna volgen meerdere gesprekken waarbij ik ook spellen gebruik om tot meerdere ideeën en een groteren bewustwording te komen. 

Je gaat daarbij ontdekken waar je kracht ligt en ook wat je beperkt om die kracht te gebruiken. Je leert om stappen te durven zetten en nieuwe keuzes te maken. Dit helemaal vanuit je zelf! Je wordt niet anders maar steeds meer je mooie en krachtige zelf!

Je gaat steeds meer uitstralen en je wordt steeds meer zichtbaar! Eén van mijn cliënten kreeg na het coachingstraject als compliment dat hij zoveel charisma had🤗. 

Je gaat de energie voelen stromen en kan daardoor ook weer veel positieve energie uitstralen en doorgeven. Zo kan je de wereld een beetje mooier maken! En dat is toch waarschijnlijk wat je wilt? Zelf goed in je vel zitten en anderen laten meegenieten van jouw energie! 

Wil jij dat ook? Ga dan eens zorgen voor jezelf en vraag hulp! 

Denk je dat je hoogsensitief bent? Voel je je vaak overprikkeld, ben je snel moe en heb je stress of burn-out klachten? Download dan hier het gratis e-book voor handige tips.

Ik zoek hulp