Hoogsensitief, positieve gevolgen van een crisis.

Overwegingen in een lockdown.

Daar zat ik dan…lockdown, samen met een groot deel van de wereld. Mijn coachpraktijk voor hoogsensitieve mensen begon juist flink aan te trekken. Vorig jaar had ik flink geïnvesteerd in kennis over ondernemen. Het begon echt z’n vruchten af te werpen. Ik werd gevonden en gezien!

Wat moest ik doen? Een paar cliënten hadden aangegeven dat ze liever weer na de Corona-crisis wilde komen. Maar een aantal wilde blijven komen. Ik twijfelde of ik dat wel in de praktijk wilde, met die 1,5 meter afstand en bood hen aan om online af te spreken. 

Een paar mensen wilden dat wel maar de meesten wilden liever komen.

Dan maar een paar stoelen verwijderen en zorgen dat er voldoende afstand gehouden kan worden. Ik heb desinfecterende middelen gekocht, om na elke afspraak de boel weer schoon te maken en ben weer heerlijk aan het werk gegaan. 

Maar…nieuwe aanmeldingen bleven uit… Dus na verloop van tijd had ik een steeds legere agenda. Dat was een raar gevoel. Ik was constant bezig, vooral in mijn hoofd, om te bedenken hoe ik de mensen toch kon bereiken. Ik wist inmiddels dat er veel mensen tegen een burn-out aan liepen en die konden toch goed mijn hulp gebruiken….

Dat harde werken…vooral in mijn hoofd…zorgde ervoor dat ik me niet erg vrolijk voelde….en verdrietig….

Hoogsensitief-hulp-The Power InsideLangzamerhand en door gesprekken met anderen ben ik me erbij neer gaan leggen. Ik heb tijd vrij gemaakt om echt iets voor mezelf te gaan doen. Ik merkte dat ik dat eigenlijk miste. Al mijn hele leven denk ik vooral voor anderen te moeten zorgen…. Klinkt je dat bekend in je oren?

Ik zag het eerst nog niet want ik had toch precies gedaan wat ik wilde: een eigen praktijk beginnen om hoogsensitieve mensen te leren hun kracht te ontdekken en te gebruiken?

Maar ik zat er diep in. Alles wat ik doe, doe ik goed. Niet perfect meer zoals ik vroeger zou doen maar het moet wel allemaal goed. De mensen die ik begeleid, wil ik heel graag goed kunnen helpen. Ik voel me heel gelukkig als ik anderen weer zie opbloeien. Maar dan is het belangrijk dat ik meer tijd voor mezelf neem en niet de hele week met mijn hoofd bij mijn praktijk ben…. Klinkt je dat ook bekend in je oren?

Minder overprikkeld raken door thuiswerken.

Een ander positief gevolg is dat veel hoogsensitieve mensen tijdens de crisis tot rust zijn gekomen omdat ze mindere overprikkeld raken, doordat ze thuis mogen werken. 

Ik hoorde iemand zeggen dat ze nu helemaal geen vakantie nodig lijkt te hebben omdat ze zoveel rust voelt. Hoe is dat voor jou? Ga je nu weer naar je werk of blijf je zoveel mogelijk thuis werken?

En hoe zit het met jouw evenwicht werk en privé? Was dat anders dan voor de Corona-crisis? Trap je er alweer in om weer op oude voet door te gaan?

Tijd om na te denken over welk werk bij je past.

Hoogsensitief-reflectietijd-The Power InsideZo zijn er ook mensen die tijd hebben gekregen om te denken over hun toekomst. Is het werk wel het werk wat ze willen doen? Een cliënt van mij heeft nu werk waar ze voor de crisis nooit aan gedacht had. Ze had een baan waarvoor ze dag en nacht paraat moest zijn. Ze had nauwelijks een privé-leven. En nu heeft ze een interessante kantoorbaan, zonder teveel prikkels. Ze werkt 8 uur en laat dan haar telefoon en laptop op haar werk. Tijd voor haarzelf of tijd om iets leuks te doen met familie of vrienden. En dat allemaal door een crisis… 

Liefdevol omgaan met jezelf.

Ik heb gesprekken gehad met anderen en ben goed in gesprek gegaan met mezelf en voel heel goed wat belangrijk is voor me. Ik gun mezelf meer ruimte en zorg echt voor een goede balans in werk en privé-leven. Het geeft me ruimte om dingen te gaan doen die ik heel erg leuk vind: creatief bezig zijn! Het voelt heel goed en zo heb ik meer energie om de mensen die bij me komen op mijn werkdagen, goed te kunnen helpen. Een win-win situatie dus. 

 Vrijdag heb ik weer een thema-bijeenkomst op de planning staan. De bijeenkomst was al snel helemaal vol. Het thema is liefdevol omgaan met jezelf. Zou het nu echt doordringen bij veel HSP’s dat het belangrijk is om liefdevol met jezelf om te gaan?

Samen met Marcel, een yogadocent in opleiding, ben ik bezig met het organiseren van een retreat op een prachtige locatie in de natuur. Allemaal dingen die ik superleuk vind om te doen en die mijn vooral veel energie geven. 

Durf je om hulp te vragen als je er zelf niet uitkomt? Durf je echt goed te zijn voor jezelf en jezelf alle ruimte geven om te ontdekken wat jij wilt en wie jij eigenlijk bent? Wat echt goed is voor jezelf zodat je vol energie in het leven kan staan?

Ik wens je veel wijsheid en geluk!

 

Ik zoek hulp