Hoogsensitief en zorgen dat je veel energie hebt!

Hoogsensitief en zorgen dat je veel energie hebt

Hoe zorg je als hoogsensitief persoon nou dat je veel energie hebt in een wereld vol met prikkels die je helemaal dreigen uit te putten?

Ik heb vandaag een brede glimlach op mijn gezicht. Afgelopen weekend heb ik een prachtige cursus gehad bij Hooggevoelig Ondernemen en heb daar met ongeveer 35 mensen heftige en mooie momenten gedeeld. Het waren dagen van 10 tot 22 uur. Ik zie sommige hoogsensitieve mensen onder jullie al bedenkelijk kijken…zulke lange dagen? Dan is toch niet mogelijk voor een hoogsensitief persoon? 

Ik wil je uit deze ‘nare’ droom helpen: het kan echt als je maar zorgt dat je genoeg positieve energie houdt en bijtankt!

De brede glimlach is nog verder verbreed deze ochtend. Ik zat glimlachend op de fiets naar huis. Mensen zullen wel gedacht hebben maar dat maakt me niets uit. Zo maak ik de wereld toch weer een stukje vrolijker? Waarom is mijn glimlach breder geworden, denk je misschien? Nou, ik had vanmorgen een cliënt in de praktijk die zulke mooie inzichten kreeg en daar zo blij en emotioneel van werd. Ik voelde dat ze weer een hele stap verder kwam, deze mooie vrouw die nog niet helemaal ziet hoe mooi ze van binnen is. 

Daarna kreeg ik van een wildvreemde vrouw die zich aangemeld had op Facebook te horen dat ik zo’n mooie uitstraling heb. Wat een cadeautje!!

Dit soort momenten en contacten zijn zo waardevol, zeker voor hoogsensitieve mensen!

Natuurlijk zijn er genoeg mensen die zeggen dat de wereld nou eenmaal niet zo in elkaar zit. Er is veel ruzie, ongelijkheid, armoede en dergelijke, maar als we ons daarop focussen dan blijft het zo en blijven mensen zich niet gelukkig voelen. En alles wat je aandacht geeft, groeit….. 

Ik denk dat het veel handiger is als wij meer onze aandacht geven aan positieve dingen. Als die gaan groeien, maken we de wereld binnen ons eigen vermogen weer een stukje mooier.

Wat is dan handig om te doen? Aan het eind van het weekend werd ons verteld dat we ons vooral moeten gaan omringen door mensen met positieve energie. Mensen die met elkaar gaan denken over mogelijkheden, die kennis delen en elkaar stimuleren. Waar geen jaloezie is. Die zichzelf durven te zijn. Die het kind in zich durven laten zien.

Ik had net iemand in de praktijk die in het onderwijs werkt en zij vertelde dat kinderen het gek vinden als ze gaat dansen. De kinderen kijken haar alleen aan en doen niet mee. Hoe zou dat komen? Kinderen kijken en handelen vanuit hun beperkte referentiekader. Dus als de mensen om hen heen oordelen over gedrag van een ander dan is dat hun waarheid. Het jammere hieraan is dat de kinderen zich niet durven uiten en dus vaak ook niet goed in hun energie zitten. Dit verhaal geldt natuurlijk ook voor volwassen, want die waren vroeger van die kinderen. 

Toch is de behoefte van jezelf kunnen zijn heel erg aanwezig. Ik hoor zo vaak dat mensen pas los kunnen gaan als ze alcohol of drugs hebben genomen. Dat is toch jammer…

Mijn tip is: zoek mensen om je heen die bij je passen, die goed in hun energie zitten. Deel complimenten uit naar anderen en ontvang heel open complimenten van anderen en zeg dank je wel! Laat het goed binnenkomen en ervaar het als een bevestiging van wie je zelf graag zou willen zijn. 

Ik ben binnen mijn onderneming aan het proberen hoogsensitieve mensen samen te brengen. Kom een keer naar een thema-bijeenkomst. In februari ga ik ook thema-avonden organiseren. Je leert hier meer over je hoogsensitiviteit en maakt kennis met andere hoogsensitieve mensen en dat is heerlijk, kan ik je verzekeren!!! Je krijgt er enorm veel herkenning en energie van!!

Kijk op de site wat ik nog meer doe en voor je kan betekenen!! 

Denk je dat je hoogsensitief bent? Voel je je vaak overprikkeld, ben je snel moe en heb je stress of burn-out klachten? Download dan hier het gratis e-book voor handige tips.

Ik zoek hulp