Hoogsensitief en zelf-liefde

Voorwaardelijke of onvoorwaardelijke zelf-liefde.

Hoe is het met de liefde voor jezelf? Heb jij voorwaardelijke of onvoorwaardelijk zelf-liefde?

Deze week kwam het thema terug in m’n Yogales en vorige week in het themaretreat met een thema over loslaten. Weet jij het verschil tussen die twee? 

Voorwaardelijke zelf-liefde.

Ik zal het je uitleggen. Bij voorwaardelijke zelf-liefde heb je de ander nodig om je zelf-liefde te voelen of te laten groeien. Krijg je geen complimenten of ervaar je geen waardering dan is het vaak slecht gesteld met je zelfliefde. De aandacht die je krijgt of zou willen krijgen die wordt ervaren als voeding voor je zelf-liefde. 

Onvoorwaardelijke zelf-liefde.

Bij onvoorwaardelijke liefde voel je de zelf-liefde van binnenuit. Je bent goed zoals je bent. Je hebt niemand speciaal nodig om de zelf-liefde te voelen of te laten groeien. Natuurlijk is het fijn om complimenten te krijgen of te voelen dat de ander je waardeert, maar dan voelt het meer als een bevestiging in plaats van voeding. 

Hoogsensitief-zelfliefde-The Power InsideHoe is het bij jou?

Onder welke categorie val jij? Wat fijn als je onder de laatste valt. Je bent goed in evenwicht en je mag zijn wie je bent. Zoals iedereen kan je je wel eens iets minder voelen maar dat is heel menselijk😅

Herken je jezelf in de voorwaardelijke liefde dan kan je nog flink gaan groeien. Alleen de bewustwording zorgt al dat je beseft dat je het anders wilt gaan aanpakken….maar hoe?

Wat kun je doen?

Ten eerste is het belangrijk om jezelf nog beter te leren kennen. Weet je dat je hoogsensitief bent maar weet je er verder niet veel vanaf….vooral dat je er last van hebt….dan wordt het tijd dat je er op een positieve manier mee aan de slag gaat. 

Lees een boek over hoogsensitiviteit, zoek informatie op internet, doe een cursus of ga langs bij een HSP-coach als je niet precies weet hoe je het kunt aanpakken.

Van voorwaardelijk naar onvoorwaardelijke zelf-liefde.

Hoe meer je jezelf leert kennen, hoe meer je hoogsensitiviteit ook leert kennen als kracht, hoe meer je ontdekt wat een mooi mens je bent! En dan groeit je zelf-liefde als vanzelf. Je bent nu ook meer blij met wie je bent en ziet wat je allemaal meer kunt als hoogsensitief mens. 

Doe ook lichaamsgewichten oefeningen, zoals yoga om meer in je lichaam te komen in plaats van in je hoofd te blijven. Je hoofd weet altijd wel waarom je niet goed bent…🥹 Je lichaam, daar waar je gevoel zit, weet veel meer over jou. Daar zit je hart ook en die weet echt wel dat je deugt

🤩

Ga dus deze zomer lekker aan de slag met je zelf-liefde. Vanuit de Chinese geneeskunde is het het jaargetijde van het vuur….dat wat in je hart zit….dus de beste tijd om te leren hoe jij je voorwaardelijke zelf-liefde, onvoorwaardelijk kunt maken! 

Heel veel succes! Het is absoluut de moeite waard om daarmee bezig te zijn! Een mooie zomer☀️🍀💖

Zomerse groet,

Annemarie 

Ik zoek hulp