Hoogsensitief en in balans

Hoogsensitieve mensen voelen en ervaren meer dan niet-hoogsensitieve mensen. Ook al ben je al een eind met jezelf kennen als hooggevoelig persoon, toch heb je niet altijd het gevoel dat je in balans bent.

Dat kan allerlei oorzaken hebben, zoals het jaargetijde, het weer, de stand van de maan, de thuissituatie, onverwerkte gevoelens, hormonale schommelingen, stress en overprikkeling enz. 

Met regelmaat zullen op deze pagina tips gezet worden die je helpen om je balans te herstellen. Heb je vragen dan hoor ik het graag!

Tip van 9 januari 2020.

Als ik naar buiten kijk is het behoorlijk donker. Voor veel mensen en vooral voor hoogsensitieve mensen geven die donkere dagen geen energie. In onze maatschappij moet alles, het hele jaar door, op hetzelfde tempo doorgaan. Wij zijn echter ook natuurproducten en kijk eens naar buiten! Wat zie je? Is de natuur hard aan het werk? Nee dus. Alles staat een beetje stil.

Ook al werk je en moet je productie maken, probeer in je vrije tijd maar ook in je pauzes je rust te vinden. Het is een tijd van introspectie. Een tijd waarbij je toto rust komt, dingen evalueert van de afgelopen tijd en opnieuw de rust te geven aan je lichaam en geest om je op te laden voor de nieuwe lente. 

Het geeft niet als je je niet super voelt, maar leg daar niet de nadruk op. Gun jezelf de rust en ga dingen doen waar je blij van wordt en die je energie geven. En…je MOET niets….je GAAT of WIL iets gaan doen om jezelf energie te geven.

Veel succes!!!🍀☀️

Call Now Button