Hoogsensitief en hulp zoeken

Hoogsensitief en hulp zoeken

Hoe vaak heb je advertenties voorbij zien komen over coaching of workshops over hoogsensitiviteit?

Hoe vaak heb je op internet gekeken om informatie te zoeken over coaching?

En hoe vaak heb je toch weer besloten om weer geen vervolg eraan te geven? Mogelijk al meerdere keren…

Hoe komt dat?

Ik ben zelf ook hoogsensitief en weet als geen ander hoe moeilijk het soms is om om hulp te vragen.

Ik krijg ook wel eens aanvragen via mijn website en les ik daarop antwoord, krijg ik geen reactie meer… TE SPANNEND??

Er zijn meerdere motieven om het niet te doen. Het kan zijn dat je jezelf eigenlijk een aansteller vindt of dat de coach dat van je vindt. Het kan ook dat je het allemaal zelf best kunt of moet doen. Misschien vind je het eng om meer van jezelf te moeten vertellen. Misschien vind je het te duur. Maar wat is duur als je jezelf een echt cadeau geeft: aandacht voor jezelf, zodat niet alleen jij weer beter kunt genieten van het leven en je omgeving ook. En dat is toch ook wat je graag wilt?! Misschien heb je een ander motief….

Kans op burn-out klachten.

Helaas is de kans op een burn-out best aanwezig als je altijd maar door blijft modderen en geen hulp vraagt.

Het kan zijn dat er iemand nog je nabije omgeving een goede luisteraar is. Waaraan je echt kunt vertellen hoe je je voelt. Die doorvraagt en niet zijn eigen verhaal meteen vertelt of meteen vertelt wat je zou moeten doen…. Vertel in ieder geval wat je dwarszit. Als je het opkropt, heb je kans dat je figuurlijk een keer ontploft.

Dat geldt ook voor je WERK. Ook daar is het belangrijk dat je leidinggevende weet hoe je je voelt en wat je nodig hebt.

Haak niet voortijdig of halverwege af!

Ik zie het regelmatig in mijn praktijk: mensen die afhaken als er dingen in hun leven gebeuren die belangrijker zijn dan hun eigen ontwikkeling. Dan is er opeens geen ruimte meer voor henzelf. De ruimte is nodig voor een ander persoon.

Zet jezelf nu eens centraal. Lastig hè…. 😉 Gun jezelf een fijn leven en daardoor ook je omgeving. Zoek zo nodig professionele hulp. Iedereen kan wel eens hulp gebruiken. Denk maar: een dokter heeft soms ook een dokter nodig.

Wat levert coaching op?

Laatst las ik nog artikel over coaching. Er zijn steeds meer mensen die een coachpraktijk beginnen. Vaak hebben deze mensen ook een heel traject doorlopen of een hele levensgeschiedenis. Met deze ervaring willen en kunnen ze andere mensen helpen. Wat is er mooier als je met iemand  kunt praten die je begrijpt!

Het kunnen praten en het gevoel krijgen dat er echt naar  je geluisterd wordt, geeft je een gevoel dat je er mag zijn. Dat alleen al geeft je ruimte. Samen met een coach ga je alles op een rijtje zetten en krijg je een duidelijk beeld wie je wilt zijn en wat je wilt doen.

Ennuh….je mag er zeker zijn! 😊 Ik voel me een bevoorrecht mens dat ik al deze mooie mensen mag coachen!

Hoe fijn zou het zijn als je je gehoord voelt??! 👍 Neem contact op

Ik zoek hulp