Hoogsensitief en dromen waarmaken.

Hoogsensitief en dromen waarmaken.

Ik zie het heel veel om mij heen: hoogsensitieve mensen met grote dromen, die ze vaak allang hebben maar ze niet waarmaken. Ze raken daardoor gefrustreerd en ontwikkelen een laag zelfbeeld: “Ik durf en kan toch niets…”.

Hoogsensitieve mensen kunnen heel goed aanvoelen wat ze willen. Ze zijn vaak toekomstgericht, weten wat er nodig is en zijn creatief denkers en doeners.

Toch blijven ze vaak steken in het dromen. Dat komt omdat hun droom vaak veel te ver van hun af ligt. De hoogsensitieve persoon blijft eigenlijk in de verte staren en zien hun droom als onbereikbaar.

Daar kan je zelf wat aan doen….

Ik zoek hulp hierbij

Hoe ik dat heb gedaan.

Ik had ook veel dromen. Sommigen heb ik waargemaakt, anderen zijn op de achtergrond verdwenen of sluimeren nog ergens. Ik heb vaak veel dromen. Het is lastig om met alle dromen en doelen aan de slag te gaan. Ik ben ook maar een mens 😅.

Het waarmaken van mijn droom om hoogsensitiviteit ‘op de kaart’ te zetten en mensen te helpen en anderen te laten weten dat hoogsensitiviteit een kracht is als je weet hoe je ermee om kunt gaan, begint vorm te krijgen.

Het is wel een lange weg, waarop ik steeds weer stil sta of het de juiste weg is of dat ik een andere kant op moet gaan. Het is een weg met veel geduld en steeds weer terugkomen bij mezelf en reflecteren of dit de juiste weg is.

Eén van mijn dromen was een boek schrijven voor hoogsensitieve mensen waarin ze zichzelf herkennen, door middel van opdrachten zichzelf als HSP leren kennen en laten zien wat er gebeurt als je je kracht vindt. 

Er zijn al aardig wat jaren vooraf gegaan voordat ik de eerste letter typte wat later een boek zou worden. Stap voor stap….

En het ligt er!! Ik heb mijn droom waargemaakt en het mooie is dat ik heel veel positieve reacties krijg van mensen die het boek al aangeschaft hebben. Dit is ook wat ik natuurlijk hoopte te horen 😊.

Ik bestel het boek: ‘Wie ben ik als hoogsensitief persoon?’

Hoe jij dat kunt doen.

Stapjes-HSP dromen waarmaken-The Power InsideIedereen kan proberen zijn dromen waar te maken. Sommigen zijn echt te hoog gegrepen maar kunnen bijgesteld worden. Soms lukt het niet door overmacht van buitenaf. Maar blijf dromen en stapjes nemen om te ontdekken of het je gaat lukken.

Je moet het wel zelf doen. Niemand anders doet het voor je, tenzij je zelf wat hulp vraagt. Dat heb ik ook gedaan met het boek. Ik heb mensen gevraagd voor de illustraties, voor de redactie en de vormgeving van het boek. Maar ze kwamen niet vanzelf. Ik heb zelf deze mensen daarvoor gevraagd.

Weet je het is zo fijn als je gaat voor iets wat je heel graag wilt. Het pad er naartoe zal soms niet zonder hobbels zijn maar dat geeft niet. Het geeft vaak juist nieuwe inzichten en nieuwe contacten. 

Durf en lef.

Blijf in jezelf geloven. Het geeft je energie en een beter zelfbeeld. Hoe spannend iets ook kan zijn.

Ik zoek hulp hierbij

Het uitgeven van mijn boek is ook spannend. Hopelijk lezen heel veel mensen het boek. Daardoor weten die mensen ook meer van mij. Ook dat is spannend. Vroeger vond ik dat heel lastig. Ik had veel moeite met een foto plaatsen van mezelf of social media of kranten. Ik ben de uitdaging toch aan gegaan en daardoor wordt het steeds makkelijker om het te doen. 

Het is al zover dat ik mijn boodschap op tv ga vertellen bij ‘De Barometer’ op RTL-Z. Wie had dat een paar jaar geleden gedacht😇.

Maar ik kom daardoor wel steeds dichter bij mij droom! En dat voelt heel erg fijn. Het geeft me energie als ik zie hoeveel HSP’s ontdekken hoe ze met hun eigenschap kunnen omgaan, nieuwe keuzes durven te maken en van hun eigenschap hun kracht kunnen maken.

Hoe fijn zou het zijn voor de maatschappij als hoogsensitieve mensen als grote meerwaarde worden ervaren. Als ze weten dat deze mensen heel erg waardevol zijn voor organisaties en bedrijven wat betreft hun ontwikkeling en functioneren. 

Dat is voor mij een volgend doel en droom. Stapje voor stapje kom ik verder. Ik kom op mijn pad mensen tegen die me even vergezellen en helpen met een volgende stap. Dat is heel erg waardevol. 

Wil jij een stukjeBoek- HSP dromen waarmaken- The Power Inside met me meelopen op mijn pad, zodat nog meer HSP’s in hun kracht komen? Heel graag!!

Wil je meer weten over wat The Power Inside voor jou of voor je bedrijf of organisatie kan betekenen? Mail me!

Je kunt het boek ‘Wie ben ik als hoogsensitief persoon?’ bij mij bestellen maar ook bij de boekhandel of bol.com

Ik bestel het boek: ‘Wie ben ik als hoogsensitief persoon?’

Ik zoek hulp