Hoogsensitief en de invloed van positieve gedachten.

Herken jij dit? Ik gaf ooit een workshop en vroeg de deelnemers aan het eind een evaluatie formulier in te vullen. Er stonden allemaal positieve reacties op en eentje een heel klein beetje negatief…. Ik had allemaal lekkere dingen neergezet om de deelnemers te verwennen. De betreffende opmerking ging over het te veel lekkers… het had haar afgeleid van het thema…. Poeh…die kwam toch hard binnen!! En al de positieve opmerkingen waren opeens niet meer belangrijk. De keren daarop durfde ik de deelnemers nauwelijks iets voor te zetten! 

Je kunt 99 complimenten krijgen en 1 kritische opmerking. De 99 voelen als 1 en de ene kritische opmerking voelt als 99….. 

Waarschijnlijk schiet je in de lach en herkent dit ook heel erg bij jezelf! Weet je hoe dit komt?

Waar kan dit door komen?

Als ik uit ga van mezelf en al de hoogsensitieve cliënten die ik gecoacht heb, komt het doordat we alles goed willen doen. Onze intentie is om geen fouten te maken. Daarvoor doen we veel en gaan regelmatig over onze grenzen. Tevens hebben we een enorm empathisch vermogen. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat als we kritiek krijgen dat we het gevoel hebben dat de poten onder onze stoel geschopt worden 😅. 

De kritische HSP.

En we zijn heel erg kritisch op onszelf. Zijn we wel goed genoeg….? Als je dan ook nog negatieve ervaringen hebt opgedaan in je verleden dan is dat ‘goed genoeg zijn’ ver te zoeken. 

De positieve HSP.

Hoogsensitief-positief-The Power InsideToch zijn we juist heel erg positief….dus eigenlijk tegenovergesteld aan wat ik hierboven heb geschreven. We doen alles vanuit goedheid en liefde maar leggen de lat erg hoog voor onszelf. We zijn niet snel goed genoeg. 

Ik schrijf vanuit ‘we’. Ook ik had vaak het gevoel of ik wel goed genoeg was, ook al wist ik het eigenlijk best. Daarvoor deed ik altijd enorm m’n best. Weer een cursus of opleiding. Weer ja tegen iets zeggen, terwijl ik een luide Nee voelde in m’n lijf. Dat heb ik met vallen en opstaan aardig geleerd. Ik sta achter m’n keuzes maar trap nog wel regelmatig in m’n valkuil om anderen te helpen en helpen en helpen….😅

Focus op positiviteit.

HSP-positieve gedachten-The Power InsideJuist in deze tijd is het nog belangrijker geworden om de focus te leggen op positiviteit. Met elkaar kunnen we de verbinding zoeken en zoals in de metafysica gezegd wordt, de trilling verhogen zodat liefde, liefde aantrekt. Dat we met elkaar gaan zorgen voor een mooiere wereld. Daarvoor moet jij in je kracht staan…in jezelf geloven… Je prachtige eigenschap gaan inzetten in wat van belang is voor jou, je omgeving en de wereld. 🥰

Proberen niet meer te twijfelen aan jezelf, want je intentie is toch altijd dat je het goed wilt doen. Ja toch? Je doet toch niet iets expres fout? Je bent goed zoals je bent! Jij nabestaanden van meerwaarde voor je omgeving, de wereld…. 

Weet je nog even niet hoe je dat allemaal wil gaan doen? Heeft je zelfbeeld nog een flinke update nodig? Zoek dan hulp! Gun het jezelf maar ook je omgeving én de wereld! Je zult ervaren hoe mooi het is als je ontdekt, wie je eigenlijk bent!

Lente groeten, Annemarie ☀️🌷

Ik zoek hulp