Het benodigde duwtje voor een hoogsensitief persoon.

Het benodigde duwtje voor een hoogsensitief persoon

Ik denk dat veel mensen zich herkennen in de bovenstaande titel. Ikzelf namelijk ook!!šŸ˜Š
De meeste hsp’s weten eigenlijk wel wat ze willen of in ieder geval wat ze niet willen. Wat ze niet willen, voelt namelijk niet goed. Wat ze wel willen, lijkt wel goed te voelen. Maar dan hoor ik je al zeggen of denken: ‘Hoe kom ik daar?’ Of.. ‘kan ik dat wel? Ben ik wel goed genoeg? Er zitten teveel haken en ogen aan! Te complex!! Weet je wat ik daar allemaal voor moet doen!?’ Tot…’niemand zit toch op mij te wachten!!!’

Oei…als je het bovenstaande denkt, gaat het heel moeilijk worden om de uitdaging aan te gaan!!

Hoe zit een hoogsensitief persoon in elkaar.

Nou lijkt het net of alle hoogsensitieve mensen hetzelfde zijn en dat is natuurlijk niet waar! Maar er zijn wel bepaalde eigenschappen die ik steeds terug zie in mijn praktijk bij de mensen die ik coach. Zelfs kinderen voldoen hieraan…

Hoogsensitieve mensen kunnen creatief denken en vaak ook heel toekomstgericht. Het is niet altijd duidelijk hoe die toekomst eruit ziet maar er is vaak wel een gevoel die laat verlangen naar een toekomst die anders is.
Het probleem ligt in de afstand van hoe het nu is en die mooie toekomst. Die afstand is meestal te groot en moeilijk te overbruggen. Wat doe je dan? Meestal blijven dromen en niets uitvoeren…

Wat kun je wel doen?
Ik laat mijn cliƫnten vanuit hun toekomstbeeld weer terugkeren in het heden. Samen gaan we dan onderzoeken wat er voor nodig is om stap voor stap richting het toekomstbeeld te komen. Misschien kom je halverwege die weg op een heel ander idee!!

Mijn eigen ervaring.

Ik heb het zelf ervaren. Mijn droom was om iets voor mezelf beginnen. Ik wist alleen niet wat en hoe! Door toch steeds weer een klein stapje te nemen…hoe spannend het soms ook was…ben ik gekomen waar ik nu ben. Ik heb een eigen coachpraktijk waar ik mensen weer in hun kracht kan zetten. Waar ik mensen weer blij kan maken….mensen die een beter zelfbeeld ontwikkelen…die weer positiever in het leven staan. Soms gaat dat snel, andere mensen hebben daar wat langer de tijd voor nodig. Het is erg fijn om te doen waar mijn kracht ligt en waar ik energie van krijg. Ik heb het zelf gedaan! Soms met hulp van mensen die me net het laatste duwtje gaven. Ook ik had dat nodig!!

Wat kun je nu zelf doen?

Ga bij jezelf na wat je toekomstdroom zou kunnen zijn, vooral als je nu niet blij bent met wat je nu aan het doen bent. Schrijf het op en ga na verloop van tijd kijken wat haalbaar zou kunnen zijn. Ga dan in gesprek met mensen die je intrinsieke motivatie kunnen prikkelen en je enthousiast kunnen maken om op pad te gaan om je doel te verwezenlijken. Deze mensen kunnen je net hetĀ duwtjeĀ geven dat je nodig hebt om het pad te gaan bewandelen.

Coaching kan je helpen om helder te krijgen wat je wilt. Je coach kan je tevens dat duwtje geven…op weg naar ‘doen waar je kracht en je plezier ligt!!’

Heb je hulp nodig? Kom een keer langs en informeer wat coaching voor jou kan betekenen!

Neem contact op

Ik zoek hulp