Stress in de vakantie

Heerlijk. Ik heb een weekje vrij van mijn baan bij de hogeschool. Even geen e-mails meer, even geen vragen van collega’s en studenten, even geen stress dat er weer wat af moet. Toch knaagt er steeds wat op de achtergrond. Er moet nog veel gebeuren. Een aantal onderdelen zijn nieuw en gebeuren steeds ad hoc. Dat vind ik een heel vervelend gevoel. Ik denk dat veel mensen dat ervaren als stress; werkstress. Hoe ga je daar mee om? Het is tenslotte vakantie!

Vanmorgen keer ik naar mijn e-mails en ja, ook mijn werkmail stond open. Die heb ik dus snel uit gezet. Een student die mij uiterlijk woensdag een conceptversie zou sturen, had dit pas in het weekend gedaan. Wat nu? Ik denk er nog even over na.
Een paar problemen heb ik meteen de eerste dag van de vakantie opgelost! Zo, dat was prettig. En ik probeer me te ontspannen, leuke dingen te doen en te plannen en zo min mogelijk te denken aan het werk op de hogeschool.

Waar ik wel ruim de tijd voor neem is met de coachpraktijk. Ik probeer mijn praktijk aantrekkelijk en zichtbaar te maken. Dat kost veel tijd en energie maar als het dan, nog wel mondjesmaat, lukt dan geeft dat veel energie. Hier ligt mijn missie en passie! Doe vooral dingen vanuit je passie. Je hebt veel meer energie en brengt dat ook over op de mensen in je directe omgeving!

Lezers gun jezelf een coach! Ik sta te popelen om mensen in hun kracht te zetten!


Heb jij stress in de vakantie?

Geïnteresseerd in een eerste gratis coachingssessie? Neem dan contact op met de praktijk
Meer informatie over (werk)stress? Klik dan hier: vitaliteit

Call Now Button