de zomervakantie voorbij…

Tja, het blijft geen zomervakantie. Het was voor veel mensen weer een heerlijke periode waarin de gedachten over werk of studie even op een zijspoor werd gezet. Voor sommige mensen een tijd van bezinning: blijf ik doen wat ik doe wat betreft werk of studie? En zo niet: wat dan? Ben ik gelukkig in mijn relatie? Hoe kan het anders?
Veel mensen gaan weer aan het werk en hun leven blijft zoals het was…. Toch blijft het vaak knagen…soms heel erg op de achtergrond.

Het is erg belangrijk voor je geestelijk welzijn dat je erover praat met iemand. Het kan een goede vriend(in) zijn, je partner maar praat erover of schrijf het op. Koop een mooi schrift en schrijf op wat je bezighoudt.

Lukt het nog niet om keuzes te maken, zoek dan een professional (coach of psycholoog e.d. ) die je helpt om tot werkelijk inzicht te komen.

Ik ben tevens studieloopbaan begeleider en na de zomer zijn er al een paar studenten bij me geweest die even met mij willen praten over hun studie of toekomst. Ze verlaten na een uur de gespreksruimte met een opgelucht gevoel. Ze kunnen hun probleem beter hanteren en/of keuzes maken.

Blijf praten, schrijven… het helpt echt :)!! Succes!!

Call Now Button