Aandacht voor hoogsensitieve kinderen

Steeds weer komen er jongvolwassenen bij me in de praktijk. Ze blijken hoogsensitief te zijn. Sommigen weten het al een poosje en zijn zoekende naar een manier van leven die bij hen past. Anderen weten het nog niet, maar in gesprek komen we daar al snel achter.
Veel van deze jongvolwassenen hebben veel moeite gehad om een plekje te zoeken waar ze zichzelf konden zijn. Een plek waar ze erkend werden. Vaak zijn ze al flink getraumatiseerd, beschadigd en/of verslaafd..

De afgelopen tijd probeer ik mensen te overtuigen van het belang van de juiste begeleiding bij hoogsensitieve kinderen. Het is zó belangrijk dat deze kinderen zich erkend voelen. Dat er naar hen geluisterd wordt. Dat ze zich kunnen ontplooien. En dat ze de begeleiding krijgen die ze nodig hebben.

Vergis je niet: 1 op de 5 kinderen is hoogsensitief! Het is heel belangrijk om te ontdekken welke kinderen dat zijn! Ouders en leerkrachten weten vaak niet waar ze op moeten letten. Als je zelf niet hoogsensitief bent, is dat ook lastig. Zoek, als je ziet dat je kind of leerling meer gevoelig is, iemand die jou kan vertellen hoe je het kind kunt begeleiden. Het kind zal je dankbaar zijn. Het kan opgroeien en zich ontwikkelen. Het voelt zich erkend en begrepen.

Ik geef workshops voor belangstellenden. Geef je op als je een kind hebt of een leerling die meer gevoelig is. Geef je kind/leerling een eerlijke kans om gelukkig te worden!


Hoogsensitieve kinderen

Meer weten over hoogsensitieve kinderen? Klik op de volgende knop voor meer informatie: Hoogsensitief

Ben jij geïnteresseerd in de workshops? Bekijk de workshops hier: Workshops

Ik zoek hulp