Hoogsensitief kind

Ouders of begeleiders van een hoogsensitief kind

Ik vind het van groot belang dat een hoogsensitief kind goed in de gaten wordt gehouden. Deze kinderen kunnen namelijk sneller problemen krijgen op school.

Zo kan het zijn dat zij zich niet uitgedaagd voelen, andere ideeën en interesses hebben en daardoor wellicht ook buiten de groep vallen.

coach hoogsensitief kind heemskerk

Hoogsensitiviteit en Hoogbegaafdheid

Uit onderzoek is gebleken dat veel hoogbegaafde mensen ook hoogsensitief zijn. Dit wordt niet altijd herkend, maar voor de ontwikkeling van het kind is het heel belangrijk dat dit wel gebeurt. Deze kinderen vervelen zich snel in het huidige onderwijs en zien geen uitdaging in de stof zoals die aangeboden wordt.

Ze hebben een andere manier van leren dan het onderwijs hen biedt. Deze kinderen floreren daardoor juist in plusklassen. Ook al lijken ze gemiddelde kinderen, het is belangrijk dat ze uitgedaagd worden en creatief kunnen denken.

Wordt er niets speciaals aangeboden aan deze kinderen, dan kan het kind gemakkelijk gaan onderpresteren. Dit gaat weer ten koste van hun zelfbeeld.

mijn kind is hoogsensitief coach

Hoogsensitief verward met ADD, ADHD en autisme

Kinderen die wél uitgedaagd en gezien worden hebben daar meestal geen problemen mee. Regelmatig wordt hoogsensitiviteit verward met ADD, ADHD en autisme.

Kinderen krijgen daar soms zelfs medicatie voor, terwijl ze ‘alleen maar’ hoogsensitief zijn. Door het niet te kunnen verwerken van de prikkels kunnen gedragsproblemen ontstaan.

Twijfel je of je kind misschien hoogsensitief is? Kom langs voor een gesprek of neem contact op.

Afspraak maken voor mijn hooggevoelig kind

Workshop: ‘Hoe ga ik om met mijn hoogsensitief kind?’

Tijdens de workshop ‘Hoe ga ik om met mijn hoogsensitief kind?’ leg ik uit wat hoogsensitief is, wordt er kennis en ervaring uitgewisseld en worden handvatten aangereikt voor de beste omgang met hoogsensitieve kinderen.

Bekijk hier de workshop
 


Meer informatie over hoogsensitieve kinderen?

Neem dan contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak.